CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

DE WINNAARS VAN DE GRAMONA AMUSE WEDSTRIJD ZIJN BEKEND!

Afgelopen maandag, 16 oktober, werd in Restaurant Le Début van de Hotelschool The Hague Amsterdam de finale gehouden van de Gramona Amuse Wedstrijd 2017. De finalisten presenteerde hier hun amuse aan de jury, waaronder eigenaar en wijnmaker Xavier Gramona van een van de belangrijkste Cava producenten Gramona. De amuse moest gematched worden met de Cava Gramona Gran Reserva 'Imperial' Brut 2012.

WINNAAR
Restaurant Vinkeles  Amsterdam

Komkommer merengue met rauwe zeebaars, roze peper, komkommer, tzatziki en Vadouvan.

2de plaats
Restaurant de Kluizenaar  Goes

Harder | oester | duindoorn | haringkaviaar | crème fraîche

3de plaats
Restaurant Bentinck  Amerongen

Verse Hollandse rauwe scheermes, crémeux van avocado, sinaasappel parels met zoethout, olie van basilicum, azijn van Ponzu, bloemen, zoetzuur van radijs, mosterdzaad, gepofte quinoa en zeekraal.

Klik HIER voor alle foto's, amuses, omschrijvingen, etc.

DE JURY: 

  1. Jan van Lissum – Voorzitter. Gault&Millau Nederland / The Wine & Food Association
  2. Saskia Schurink, Sommelier van Restaurant Han Ting, 1 Michelin ster, Gault&Millau Sommelier van het Jaar 2016, ridder van de Confraria del Cava ‘Sant Sadurni
  3. Lendl Mijnhijmer, Sommelier Waterproef/TwentySeven, Talentvol Sommelier Gault&Millau 2017, winnaar WSET McNie Tasting Trophy
  4. Ronnie Brouwer, Sommelier Kromme-Dissel, 1 Michelin ster, Gault&Millau Sommelier van het Jaar 2017, ridder van de Confraria del Cava ‘Sant Sadurni’
  5. Jozua Jaring, Chef/eigenaar Ratatouille Food & Wine, 1 Michelin ster, 16 pnt Gault&Millau (alleen finale)
  6. Lucas Rive, Chef/eigenaar Lucas Rive, 1 Michelin ster, 16 pnt Gault&Millau (alleen halve finale)
  7. Xavier Gramona, Eigenaar & wijnmaker Cava Gramona
  8. Jacco Huitema, Wijn-spijs specialist Wijnimport J. Bart

DE FINALISTEN (op plaatsnaam):

  1. Restaurant Bentinck, Amerongen
  2. Restaurant Sinne*, Amsterdam
  3. Restaurant In de Waag, Amsterdam
  4. Restaurant Vinkeles*, Amsterdam
  5. Restaurant Etxea, Den Haag
  6. Restaurant BOSQ, Den Hoorn (Texel)
  7. Restaurant De Kluizenaer, Goes
  8. Restaurant De Jouster Toer, Joure
  9. Restaurant De Vier Seizoenen, Lisse
  10. Wijnbar Het Eigendom, Rotterdam

DE PRIJZEN:

1ste prijs: Volledig verzorgde reis naar Barcelona voor twee personen inclusief vlucht, hotel, diner in een Michelin ster restaurant en een bezoek aan Cava Gramona.
2de prijs: Volledig verzorgde lunch voor twee personen in restaurant El Celler de Can Roca, Nr. 3 van San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants van 2017 (exclusief vlucht & hotel) en een bezoek aan Cava Gramona. 
3de prijs: Volledig verzorgd diner met de wijnen van Gramona voor twee personen
in restaurant Taiko, Conservatorium Hotel te Amsterdam.


 

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

De Bio Krant

 

Een overzicht van al onze biologische, biodynamische, duurzaam geproduceerde en gecertificeerde wijnen.

Assortiment

 

Wijnimport J. Bart importeert ruim 860 wijnen van 225 producenten uit 17 klassieke en nieuwe wijnlanden.

Repour


Nieuw en exclusief: De Repour Wine Saver
De nieuwste innovatie om geopende flessen wijn langer goed te houden.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van ozne wijnen wilt genieten.

Ambassadeurs

 

27 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur, waaronder De L'Europe, en Restaurant Fred**.