CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

U bevindt zich hier » Wijnimport J. Bart» Wie wij zijn» MVO


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaam Ondernemen en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen zijn belangrijke thema’s bij Wijnimport J. Bart, bij onze leveranciers en afnemers. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt Wijnimport J. Bart de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Wijnimport J. Bart maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen deze 3 p’s: people, planet & profit. Bij elke beslissing die we nemen wegen wij af of het goed is voor de mens (medewerkers, klanten en leveranciers), het milieu en de winst die te behalen is.

Wijnimport J. Bart is gecertificeerd als KVNW Register Wijnhandelaar. In 2016 ontving Wijnimport J. Bart als een van de eerste leden van de KVNW het herziende keurmerk. Eigenaar Henk Bart is bestuurslid van de KVNW en als zodanig actief betrokken in de (politieke) ontwikkelingen van de wijnbranche.

Om te worden gecertificeerd moet het bedrijf voldoen aan een aantal nauwkeurig omschreven kwalitatieve voorwaarden met betrekking tot de bedrijfsvoering, transport, milieu, inkoopvoorwaarden en voedselveiligheid. Deze zijn gebaseerd op internationaal erkende kwaliteitsnormen als HACCP, BRC, IFS en ISO 9001/22000, door de KVNW praktisch vertaald voor de wijnbranche en bevatten de volgende thema’s: 1. Arbeidsomstandigheden, gezondheid en veiligheid 2. Werkgelegenheid en verhouding tussen werkgever en werknemer 3. Opleiding, onderwijs en ontwikkeling personeel 4. Bescherming gezondheid en veiligheid klanten en consumenten 5. Inkoopvoorwaarden 6. Naleving en klachtenafhandeling 7. Transparantie en eerlijke communicatie 8. Privacy klant en consument 9. Milieu, afvalverwerking, energie en water 10. Transport en logistiek 11. Administratieve bedrijfsvoering en verantwoording afleggen 12. Stakeholders en ketenbeheer.

De KVNW rekent de professionalisering van de wijnbranche tot één van haar kerntaken. Er wordt nauwlettend toegezien op de daadwerkelijke naleving van de eisen. Het Norske Veritas Bureau Assurance (DNVBA) treedt hierbij op als onafhankelijke auditor.

Sociale aspecten

In onze inkoopvoorwaarden benadrukken wij het belang van faire behandeling en beloning en geen kinderarbeid. Wij kennen onze producenten persoonlijk en stimuleren MVO aspecten. Wij ondersteunen en sponsoren het SVH en zeer regelmatig ondersteunen wij acties van klanten voor goede doelen, zowel lokaal als landelijk. Sponsoring van evenementen zoals KIKA, Quality of Life gala en o.a. Amsterdam voor Unicef, Fonds Gehandicaptensport, Circle of Life project ROC -Gooi-en Vechtstreek, ondersteuning van het ROC in Amsterdam en we zijn Erkend leerbedrijf voor Hogescholen, Horizoncollege en ROC’s. Tevens geven leden van ons team les op de Wijnacademie.

Interne milieu gerelateerde acties

Wijnimport J. Bart scheidt afval voor recycling van o.a. toners, papier, plastic, hout en glas. Al ons papier dat gebruikt wordt is FSC gecertificeerd papier van verantwoordelijke herkomst. We gebruiken zoveel mogelijk LED spaarlampen en LED tl-balken. De routes voor onze vrachtwagens worden zo optimaal mogelijk ingepland; regio’s waar het (milieutechnisch) onrendabel is om op te rijden worden via een tweetal bodediensten beleverd. Ons bedrijf in Zuidoostbeemster is een monument en wordt door de bouwstructuur natuurlijk geklimatiseerd.

Duurzaamheid

Zowel inkoop technisch als qua bedrijfsvoering ingebed in onze procedures, op basis van de strengere eisen voor Register Wijnhandelaar van de KVNW. Wij stimuleren het gebruik van lichtere flessen om zo de CO2-footprint te verlagen. Doordat er bijvoorbeeld geen tussenhandelaren worden gebruikt is er geen overslag en minder transport waardoor het milieu minder belast wordt. Waar mogelijk organiseert Wijnimport J. Bart gecombineerde containers/vrachten bij transporteurs wat ook resulteert in lagere transportkosten naast het milieu effect. Auto’s en vrachtwagens met lager CO2 emissie zijn en worden aangeschaft (Hybride, Blue-Motion etc.). Alle vrachtauto’s zijn voorzien van een Euro 6 motor en mogen alle milieuzones betreden.

Biologisch

In onze prijscourant staat vermeldt als een wijn biologische/biologisch dynamisch gecertificeerd is. Daarnaast zijn veel wijnen in ons assortiment CO2-neutraal of duurzaam geproduceerd, of worden met respect voor het milieu (agriculture/lutte raisonnée) gemaakt. In 2017 heeft Wijnimport J. Bart een speciale bio krant uitgebracht. 

Kort filmpje over de bijdrage van Wijnimport J. Bart aan het ROC project 'Circle of Life'

 

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

Amuse Wedstrijd 2020

 

De finale van de Gramona Amuse Wedstrijd 2020 was op 12 oktober. Klik op de button voor meer informatie.

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Relatiegeschenken

 

Onze andere specialisatie:
Exclusieve eindejaarsgeschenken voor uw relaties en team.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.