CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

U bevindt zich hier » Wijnimport J. Bart» Meer informatie

 

NIEUW EN EXCLUSIEF: DE REPOUR WINE SAVER


De Repour Wine Saver is de nieuwste innovatie om geopende flessen wijn langer goed te houden.

Het is ontwikkeld door de Amerikaanse scheikundige Tom Lutz, Ph.D., MBA, en gemaakt van gerecycled plastic. De Repour zorgt ervoor dat een fles wijn na opening vele dagen tot weken (en zelfs maanden) kunt laten staan zonder dat er verlies van kwaliteit optreedt door oxidatie. 

De Repour maakt het mogelijk om geopende flessen wijn langer te bewaren om zo meerdere en/of duurdere wijnen per glas te kunnen schenken aan uw gasten. Zo kunt u uw omzet verhogen en kwaliteit leveren zonder wijn weg te hoeven gooien! 

Ons team en een aantal sommeliers hebben dit nieuwe product uitvoerig intern getest en zijn zeer positief over het resultaat. 

In het Financieele Dagblad van zaterdag 18 november werd in het artikel "Hoe moet je geopende wijn bewaren?" de Repour zeer positief beschreven: "de Repour Wine Saver, een dop van gerecycled plastic, die je op de fles duwt die je wilt bewaren. Het apparaatje absorbeert zuurstof en als je de dop eraf schroeft, hoor je dat er een vacuüm in de fles was. Heel effectief...". Klik hier om het volledige artikel te lezen.

VOOR WELKE WIJNEN KAN DE REPOUR WINE SAVER GEBRUIKT WORDEN?

Voor alle type wijnen; wit, rosé en rood. Maar ook voor mousserende wijnen want de Repour haalt niet de bubbels uit de wijn. Het werkt ook ideaal voor zoete en versterkte wijnen als Vintage Port en Sauternes.
Sommige wijnen kunnen langer openstaan zonder kwaliteitsverlies door oxidatie dan anderen. Bij oudere wijnen, pinot noir, en bijvoorbeeld rijpe shiraz ruik je al snel een negatieve verandering. Ook bij wit kan dit het geval zijn bij bijvoorbeeld rijpe chardonnay's en aromatische druivenrassen als gewürztraminer en sauvignon blanc.
Door het gebruik van de Repour kan een restaurant of (wijn)bar meer en een ruimere selectie van wijnen open hebben staan zonder dat de kwaliteit van de wijnen door oxidatie achteruit gaat. 

 

Hoe te gebruiken?

  • Verwijder de folie van de onderkant van de Repour.
  • Plaats Repour op de open fles. 
  • Plaats na het schenken van een glas de Repour weer op de fles. 
  • Eén Repour werkt voor één fles. Dus is de fles op, gooi de Repour weg.

Hoe werkt de Repour Wine SaVer?

In de Repour zit een zuurstof absorberende materiaal dat ook al jaren lang gebruikt wordt in de levensmiddelenindustrie om versproducten langer vers te houden. Dit materiaal onttrekt de zuurstof uit de lucht in de fles waardoor het zuurstofniveau in de lucht lager komt te liggen dan 0,05%. Normaal is dit 21%. 
Het materiaal onttrekt ook zuurstof uit de wijn waardoor het zuurstofgehalte in de wijn kan dalen tot minder dan 0,03 delen op een totaal van een miljoen delen waardoor de wijn ook bijna niet oxideert. Dit niveau is significant lager dan andere wijn bewaarproducten als de Vacuvin pomp, Enomatic en systemen waarbij zuurstof wordt 'vervangen' door een gas. 

Uitvinder Tom Lutz: "De Repour Wine Saver verwijderd alle zuurstof uit de lucht in de fles dat voor 21% uit zuurstof bestaat. Wat er nog over is blijft zijn de andere inerte elementen die er zijn in de lucht om ons heen en dus ook in de fles. Omdat de zuurstof geabsorbeerd wordt en niet wordt vervangen door iets anders, creëert het een effectief 'vacuüm'."

De Repour geeft geen geur af, heeft geen invloed op de zuren of de tannines van de wijn en is veilig in gebruik. Klik hier voor het Material Safety Data Sheet en hier voor de US Food and Drug Administration Complience Letter.

De Repour is ontworpen om de zuurstof van 1 fles wijn op  te nemen zo vaak als de fles gebruikt wordt. Ook over langere periode!
Als dezelfde Repour op een tweede fles wordt gebruikt, kan het zijn zuurstof absorberende capaciteit verliezen voordat de fles leeg is. Om de effectiviteit te waarborgen, raden wij u aan met elke nieuwe fles een nieuwe Repour te gebruiken. 

 

Wijnimport J. Bart is voor Nederland, België en duitsland de exclusieve distributeur van de Repour Wine Saver. De Repour is voro de horeca te bestellen bij Wijnimport J. Bart. Voor consumenten bij www.qvselect.nl



Download Adobe ReaderOm PDF bestanden te kunnen openen heeft u Adobe Reader nodig, indien deze niet aanwezig is op de computer kunt u deze hier downloaden.

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

De Bio Krant

 

Een overzicht van al onze biologische, biodynamische, duurzaam geproduceerde en gecertificeerde wijnen.

Assortiment

 

Wijnimport J. Bart importeert ruim 860 wijnen van 225 producenten uit 17 klassieke en nieuwe wijnlanden.

Repour


Nieuw en exclusief: De Repour Wine Saver
De nieuwste innovatie om geopende flessen wijn langer goed te houden.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van ozne wijnen wilt genieten.

Ambassadeurs

 

27 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur, waaronder De L'Europe, en Restaurant Fred**.