CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

 

Wereldprimeur Champagne Barons de Rothschild


Op maandag 11 juni 2018 werd in Grand Hotel Karel V te Utrecht een wereldprimeur gepresenteerd aan de aanwezige Champagne Barons de Rothschild Ambassadeurs. Voor de eerste keer ter wereld werd de nieuwe champagne in het assortiment van Champagne Barons de Rothschild, de 2010 Champagne Barons de Rothschild Vintage Brut, geproefd door pers, sommeliers en restaurateurs. De 2010 Vintage Brut  is een blend van 50% chardonnay en 50% pinot noir en wordt pas in november dit jaar vrijgegeven.

De presentatie was tijdens het Champagne Barons de Rothschild Ambassadeurs Event. Een evenement waarbij de ambassadeurs persoonlijk door Baron Philippe Sereys de Rothschild worden uitgenodigd om de nieuwe jaargangen samen te proeven. Tevens worden aan de nieuwe ambassadeurs de gepersonaliseerde plaquettes uitgereikt door Baron Philippe Sereys de Rothschild.

Gert Crum, gerenommeerd champagne kenner en schrijver van het vorig jaar verschenen boek Champagne ‘le réveil des terroirs’, gaf voor de lunch zijn visie over Vintage Champagne, de traditie en de nieuwe werkelijkheid. Gert Crum over de 2010 Vintage Brut: "Je proeft in alles dat hier topmateriaal voor is aangewend. Geen meunier – niet slecht overigens – maar alleen chardonnay en pinot noir. En beide ook nog eens alleen uit Grands Crus. Het spanningsveld tussen beide (50/50 aanwezig in de blend) is tastbaar. Deze 2010 is elegant verfijnd en soepel, bijna genereus, tegelijk. De neus is expressief. Ik bespeur witte bloesems, citrusfruit, perzik, nadrukkelijk abrikoos en ook wat kruiderij. In de mond is hij zacht, fris en complex met een fijne mousse. Ik proef gedroogd fruit en ver weg een zekere ziltigheid. De lange afdronk is heerlijk harmonisch."

Tijdens de lunch werd ook de tweede jaargang van de Champagne Barons de Rothschild Blanc de Blancs Vintage Brut, de 2008, gepresenteerd aan de aanwezigen.

Voor meer informatie over de Champagne Barons de Rothschild Ambassadeurs kijk op https://www.wijnimportbart.nl/nl/ambassadeurs/.

 


Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

Amuse Wedstrijd 2020

 

De inschrijving voor de 5de editie van de Gramona Amuse Wedstrijd is open. Klik op de button voor meer informatie.

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.