CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

U bevindt zich hier » Wijnimport J. Bart» Wie wij zijn» Historie

Na 17 jaar import en export van aardappelen, groenten en fruit schreef Joop Bart zich op 7 september 1964 in als horecaleverancier bij de Kamer van Koophandel. Aan snackbars, cafetaria’s en restaurants werden voorgebakken frites, kroketten, andere vleeswaren en zo nu en dan een doos wijn verkocht. 

In 1969 was de opening van “De Vrije Drankenhal” in Alkmaar, in 1970 startte Joop Bart de slijterij “De Vrije Drankenhal” in Zaandam.

De opening van slijterij “De Vrije Drankenhal” in Hoorn en het Café Restaurant “Het Wiener Café” te Zaandam volgden in 1971. 

Een drukke tijd, waarbij vaak de hele familie werd ingeschakeld om alles op tijd af te krijgen. Naast fris, bier en gedistilleerd werd er natuurlijk ook wijn verkocht. De wijnen werden eerst bij diverse importeurs in Nederland gekocht en er werd gewerkt met commissionairs. Al heel snel gingen wij zelf de wijngebieden in om de wijnen te selecteren. Deze werden niet alleen in de slijterijen verkocht maar ook via vertegenwoordigers aan de Nederlandse horeca.

Toen in 1973 “Het Wiener Cafe” verkocht werd gingen wij ons steeds meer richten op de wijnimport en de horeca. Helemaal toen midden jaren 70 de prijzen van gedistilleerd werden los gelaten en er een moeilijke tijd aanbrak voor de slijterijen. In 1977 werden de slijterijen van de hand gedaan.

Er brak een tijd aan van veel pionieren in de wijngebieden. Kwaliteitswijnen werden in die tijd hoofdzakelijk gevonden bij de handelaren in de wijnstreken. Eind jaren ’70 begon de situatie in de wijnproducerende gebieden te veranderen. Steeds meer wijnboeren gingen zelf bottelen en brachten de wijnen zelf op de markt. De négociants verloren een deel van hun sterke positie. De vele wijnproeverijen brachten ons ook geleidelijk naar de Domaines. Vandaag de dag kopen wij 95% van het assortiment rechtstreeks bij de wijnboer.Het assortiment werd steeds groter en we gingen van de ene opslagplaats naar de andere tot wij in 1976 “Fort Spijkerboor” als onderkomen vonden. Ook een oude legerbunker. Door de constante temperatuur en de goede vochtigheidsgraad een ideale wijnopslag. 

1979: Henk Bart stapt in 1979 (na het volgen van wijnopleidingen in de Geisenheim (Rheingau, Duitsland) en Beaune (Bourgogne)) het bedrijf van vader in. In 1988 zet Hans, na diverse stages in de Elzas, Bourgogne en Bordeaux, zijn eerste officiële stappen in het bedrijf. Hans Bart is, als gevolg van zijn ziekte, in maart 2004 overleden.

Eind 1981 werd het Fort Benoorden Purmerend aangekocht. “Het Wijnfort” waar zowel Wijnimport J. Bart als het nieuwe Wijncentrum Holland (Commissionair voor de wijnhandel) werd gevestigd. Wijnimport J.Bart werd steeds bekender bij de Nederlandse Horeca en het Wijncentrum Holland werd geïntegreerd in Wijnimport J. Bart. In 1988 werd de vestiging in Amsterdam op de Centrale Groothandelsmarkt geopend.

In 1995 wordt begonnen met een grote uitbreiding van de wijnkelders van het “Fort Benoorden Purmerend”. 

De officiële opening vindt plaats op 22 april 1996. Daarbij worden tevens de eerste wijnstokjes geplant op de Beemsterklei, in onze eigen wijngaard “Clos Fort”.

Vandaag de dag leidt Henk Bart een traditioneel, dynamisch en flexibel Wijnimportbedrijf waarbij service hoog in het vaandel staat. Met een fantastisch team brengen wij kwaliteit en karakter direct van de wijnboer naar de Nederlandse horeca.

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

Amuse Wedstrijd 2020

 

De finale van de Gramona Amuse Wedstrijd 2020 was op 12 oktober. Klik op de button voor meer informatie.

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Relatiegeschenken

 

Onze andere specialisatie:
Exclusieve eindejaarsgeschenken voor uw relaties en team.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.