CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Sancerre Rouge 'La Moussière'

Classificatie: A.O.C. Sancerre
Kleur: Volle rode wijn (biologisch)
Land: Frankrijk
Streek: Loire,Sancerre
Biologisch: Biologisch dynamisch
Producent: Alphonse Mellot, Sancerre
Druivenrassen: pinot noir
Karakter: Karaktervolle pinot noir, afkomstig van de topwijngaard La Moussière. Helderrode kleur, heerlijk rood en zwart fruit in geur en aanzet. Rijke, gezonde smaak, met een brede structuur. Milde zuren, subtiel eiken en zachte tannines maken deze wijn tot een bijzonder mooi geheel.
Wijnbereiding: Deze pinot noir komt van een op zuid gelegen perceel van 7 ha met een bodem van kimmeridge mergel, leem en een weinig silex. In de wijngaard "La Moussière" wordt biologisch gewerkt. Het rendement bedraagt slechts 30 hl/ha, waar het dubbele is toegestaan. De wijnstokken zijn gemiddeld 45 jaar oud. Geoogst wordt met de hand in kleine kratjes van 25 kg, op de sorteertafel worden de beste druiven geselecteerd. Na een koude inweking van 1 week vindt de gisting op max 28° plaats gedurende 4 weken. Daarna gaat de jonge wijn voor ongeveer 10 maanden in houten vaten, waar de malolactische gisting plaatsvindt. Tijdens deze gisting worden scherpe appelzuren omgezet in zachte melkzuren. De vaten zijn voor de helft van 500 liter groot en de andere helft van 6.000 liter. De wijn kan tot 5 à 10 jaar na de oogst gedronken worden. Productie 23.000 flessen.
Producent gegevens: De wijnhistorie van de familie Mellot gaat terug naar 1513; inmiddels staat de 19e generatie aan het roer van dit dynamische wijnbedrijf (de oudste zoon wordt altijd Alphonse genoemd). Het bedrijf is deels gevestigd onder het dorpsplein van het beroemde wijndorpje Sancerre. In de uitgestrekte kelders maakt de huidige Alphonse zijn nationaal en internationaal zeer geliefde wijnen. Men bezit 47 ha wijngaard op de beste locaties van het Sancerre gebied, van de topwijngaard "La Moussière" (50ha) heeft men alleen al 45 ha in bezit, 34 ha beplant met sauvignon blanc, 11 met pinot noir. Tevens zijn 18 ha in bezit in de Côtes de Charité. Sinds 1995 werkt men biologisch, vanaf 2004 biodynamisch. Alle wijnen bij Mellot bezitten een hoge concentratie aan geur- en smaakstoffen en hebben een krachtige structuur. Alphonse Mellot behoort bij de allerbeste producenten van Sancerre. Jaarlijks worden gemiddeld 300.000 flessen gemaakt, waarvan 30.000 rood.
Gebied gegevens: Sancerre ligt aan de rivier de Loire in Midden-Frankrijk, ten oosten van de stad Bourges. Tot de druifluis rond 1870 de wijnstokken vernielde, stond er voornamelijk pinot noir aangeplant. Nadien werden de meeste wijngaarden herplant met sauvignon blanc stokken. Bekende wijnen uit de omgeving, die ook van de sauvignondruif gemaakt worden en in karakter vaak vergeleken worden met Sancerre, zijn Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. De bodem is, door de heuvelachtigheid van het gebied, sterk verschillend, waardoor de ene Sancerre strakdroog is, terwijl de andere zeer geurig, licht gekruid en heel soepel is. De drie kenmerkende Sancerre-bodems zijn: 'Caillottes', een droge kiezel/kalk bodem, die ronde, aromatische wijnen geeft, dan de 'Terres Blanches', vooral in het westelijk deel van het gebied gelegen met een mergel/klei bodem die krachtige wijnen geeft en tot slot de 'Silex' bodem, meer gelegen in het oostelijk deel van het gebied en bestaande uit een klei/leem bodem met kiezels van vuursteen, die nerveuze, minerale wijnen geeft.
Serveren bij: Kalfsvlees, eend, licht rood vlees en harde kazen.
Serveertemperatuur: 15 à 17ºC
Producent website: www.mellot.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Amuse Wedstrijd 2019

 

Alle foto's, amuses van de winnaars en finalisten van de Gramona Amuse Wedstrijd 2019!

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

28 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.