CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Champagne Lancelot-Pienne Grand Cru Blanc de Blancs Millésimé 'Cuvée Marie Lancelot' Brut

Classificatie: A.C. Champagne Grand Cru
Kleur: Volle mousserende witte wijn
Land: Frankrijk
Streek: Champagne
Producent: Lancelot-Pienne, Cramant
Druivenrassen: chardonnay
Karakter: Heldere kleur, licht geel. Aangenaam fruit in de neus, abrikoos, peer, ook exotisch fruit, toast. Zachte en soepele inzet met veel mondmousse, zeer smaakvol, opmerkelijk zuiver, heerlijk en elegant, subtiele rijpheid, toast met een lange, zachtdroge afdronk.
Wijnbereiding: Deze chardonnay druiven zijn uitsluitend afkomstig van oude stokken uit 3 kleine perceeltjes Grand Cru wijngaarden uit de gemeente Cramant. Na vergisting op roestvrij stalen tanks gaat de wijn, aangevuld met wat gist en de liqueur de tirage voor een periode van 3 jaar op fles. Dan ontstaat de fijne mousse, het gevormde depot wordt via een speciaal procedé verwijderd. Voor de definitieve afsluiting van de fles wordt de dosage toegevoegd, deze Cuvée Marie bevat 7 gram suiker per liter. Voor de verkoop rijpt deze wijn nog minimaal 9 maanden op fles.
Producent gegevens: De historie begon ruim 100 jaar geleden, toen Jean Baptiste Lancelot, hoofd wijnmaker bij het Champagne huis Mumm, zijn eigen wijnstokken plantte. Na de 2e wereldoorlog bracht zijn zoon Jean al zijn eerste eigen Champagne op de markt. In 1967 trouwde diens zoon Albert met Brigitte Pienne en zo ontstond Lancelot-Pienne. Hun zoon Gilles is de wijnmaker en leidt sinds 1995 dit familiebedrijf. Anno 2012 bezit men 8,3 ha wijngaard, 3 ha zijn gelegen in de Grand Cru wijngaarden van de Côte des Blancs in Cramant, Avize en Chouilly, waar vooral chardonnay staat aangeplant. Ook bezit men wijngaarden in de Vallée de la Marne, voornamelijk beplant met pinot noir (2 ha) en pinot meunier (3 ha). De vele perceeltjes zorgen voor Champagnes met een grote complexiteit. Jaarlijks worden, uitsluitend van eigen druiven, gemiddeld 70.000 flessen gemaakt, waarvan 60% wordt geëxporteerd. Lancelot-Pienne is gevestigd in een prachtig pand aan de doorgaande weg in Cramant met een adembenemend uitzicht over de golvende wijnvelden. De kelders liggen op enkele honderden meter elders in het dorp.
Gebied gegevens: Het Champagnegebied ligt globaal ten zuiden van de stad Reims. De bodem is sterk kalkhoudend. Het gebied omvat 33.000 hectare wijngaard, verdeeld over 4 gebieden, t.w. de Montagne de Reims, bekend om de goede kwaliteit pinot noir, de Côte des Blancs met voornamelijk chardonnay, de Vallée de la Marne met chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Iets zuidelijker ligt nog het gebied Aube, bekend om zijn volle pinot noir. Verreweg de meeste Champagnes worden verkocht door de grote handelshuizen, die de druiven/wijn voornamelijk bij de 19.000 wijnboeren kopen. Een steeds groter deel van deze boeren, momenteel al zo'n 2.000, brengen echter hun eigen champagne op de markt. De kwaliteit is vaak uitmuntend, het zijn individuele champagnes met veel karakter en duidelijk onderscheidend van de massa Champagnes van de grote huizen.
Serveren bij: Fantastisch aperitief, kreeft en visgerechten.
Serveertemperatuur: 9 à 11ºC
Producent website: www.champagne-lancelot-pienne.fr
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.