CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Champagne Barons de Rothschild Blanc de Blancs Vintage Brut

Classificatie: A.C. Champagne
Kleur: Volle mousserende witte wijn
Land: Frankrijk
Streek: Champagne
Producent: Champagne Barons de Rothschild, Reims
Druivenrassen: chardonnay
Karakter: Heldere licht goudgele kleur. Uiterst verfijnde mousse. Complexe geur met tonen van citrus, rijpe appel, honing, rauwmelkse boter, licht aards met o.a. paddenstoelen. Verfijnd ontwikkeld op fles met een lichte toast, ziltig mondgevoel en licht nootachtig aroma. Prachtige volle mondbeleving, zeer verfijnd en complexe aroma’s en intens lang van afdronk. Compleet in balans, aangenaam droog en levendig.
Wijnbereiding: De chardonnaydruiven zijn in zijn geheel afkomstig uit Grand Cru wijngaarden uit de Côte des Blancs, t.w. Mesnil-sur-Oger en Cramant met een kleiner aandeel uit Avize en Oger. Na vergisting op roestvrij stalen tanks wordt maandelijks gedurende 9 maanden battonage behandeling op tank toegepast. Dan wordt gebotteld onder toevoeging van de ‘liqueur de tirage’, een combinatie van gistcellen, wijn en suiker. De tweede vergisting in de fles en rijping ‘sur lattes’ is ruim 7 jaar. Zo ontstaat de zeer fijne mousse, het gevormde depot wordt via een speciaal procedé verwijderd. Voor de definitieve afsluiting van de fles wordt een zelfgemaakte, op hout gelagerde liqueur d’expedition toegevoegd. Deze Vintage bevat een ‘dosage’ van 5,5 gram suiker/liter. Flesrijping ruim 1 jaar in de kelder.
Producent gegevens: De historie van 'Champagne Barons de Rothschild', één van de meest prestigieuze wijnfamilies ooit, dateert van 2005. In bezit zijn al wereldwijde wijnbezittingen met een enorme reputatie, denk maar aan de Premier Grand Cru Classés wijnen van Château Lafite-Rothschild en Château Mouton-Rothschild in Pauillac en de familietak met o.a. Château Clarke. Met Champagne Barons de Rothschild biedt men nu een 'Prestige' Champagne, die kan wedijveren met de allerbeste Champagnes. Als basisdruif is de chardonnay druif gekozen, redenen zich te vestigen in het gebied, waar deze druif de beste kwaliteiten levert, t.w. de Côte des Blancs. Voor de productie werd een samenwerking aangegaan met een kleine, kwalitatief hoogstaande producent 'Goutte d'Or' in Vertus. In een in 2010 nieuw gebouwd pand vindt de vinificatie voor Barons de Rothschild plaats. In 2007 werd het Champagnehuis Prieur in Vertus overgenomen, in deze kelders rijpen de champagnes van Barons de Rothschild. De druiven komen op dit moment van ruim 70 ha wijngaard, 1 ha in eigendom (Clos Prieur) en 69 ha onder contract. De wijngaarden zijn o.a. gelegen in de Grand Cru gemeenten Cramant, Mesnil-sur-Oger, Vertus en Oger. Het hoofdkantoor van Barons de Rothschild staat in Reims.
Gebied gegevens: Het Champagnegebied ligt globaal ten zuiden van de stad Reims. De bodem is sterk kalkhoudend. Het gebied omvat 33.000 hectare wijngaard, verdeeld over 4 gebieden, t.w. de Montagne de Reims, bekend om de goede kwaliteit pinot noir, de Côte des Blancs met voornamelijk chardonnay, de Vallée de la Marne met chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Iets zuidelijker ligt nog het gebied Aube.
Serveren bij: Fraaie maaltijd Champagne, goed in combinatie met vis zoals tarbot, makreel, krab en kreeft, oesters en verfijnde witvleesgerechten.
Serveertemperatuur: 12ºC
Overige informatie: Jean Philippe Moulin, ex-hoofd wijnmaker bij Champagne Ruinart, streeft een elegante, zuivere stijl na en maakt daarom alle Rothschild Champagnes zonder houtlagering. Uniek is de zelfgemaakte liqueur d’expedition voor de dosage, met een lager zoetgehalte dan normaal en een hoger gehalte aan reservewijn, die een korte periode, afhankelijk van de wijn, op gebruikte vaten van witte Hermitage gerijpt wordt. Barons de Rothschild zal een klein exclusief huis blijven met in de toekomst een maximale productie van 500.000 flessen. Deze Vintage is de hoogste kwaliteit van het huis.
Producent website: www.champagne-bdr.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.