CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Pierre Larousse Chardonnay Brut

Classificatie: Vin Mousseux
Kleur: Lichte mousserende witte wijn
Land: Frankrijk
Streek: Elzas
Producent: Caves de Wissembourg, Wissembourg
Druivenrassen: chardonnay
Karakter: Iets geel van kleur. Zeer smaakvolle wijn, aangenaam droog, de belletjes zorgen voor een aangename frisheid. De chardonnaydruif geeft een sappige, soepele smaak, de afdronk is mild en verfrissend.
Wijnbereiding: Deze mousserende wijn worden gemaakt volgens de 'cuve close' methode, ook wel 'charmat' methode genoemd, naar de uitvinder van deze bereidingswijze. De druiven worden geperst, na de vergisting ontstaat een gewone, stille wijn. Dan volgt er een tweede gisting door toevoeging van rietsuiker en gist. Deze tweede gisting geschiedt op stalen tanks, waaruit de koolzuur die ontstaat bij de gisting, niet kan ontsnappen. De koolzuurbelletjes vermengen zich met de wijn. Daarna wordt de wijn gebotteld. Bij deze cave worden diverse kwaliteiten gemaakt, deze Chardonnay is hun beste wijn. Pierre Larousse Chardonnay Brut kan het beste jong gedronken worden.
Producent gegevens: Het plaatsje Wissembourg ligt in Frankrijk, op de grens van Duitsland, ten noorden van de stad Straatsburg. De aldaar gevestigde Cave de Wissembourg is opgericht in 1970. Hier worden fraaie en betaalbare mousserende wijnen in diverse smaken en maten gemaakt. Nodig daarvoor zijn lichte, frisse basiswijnen met levendige zuren. Die komen deels uit de eigen regio, maar worden ook van elders gehaald. Anno 2013 is de productie ruim 35 miljoen flessen, daarmee is het bedrijf een der grootste in zijn soort ter wereld. De kelders zijn uiterst modern, techniek en hygiëne gaan hier hand in hand. De mousserende wijnen worden gemaakt via de 'cuve close' ook wel genoemd 'charmat' methode, dus in grote roestvrij stalen tanks, waarbinnen de 2e vergisting, voor het verkrijgen van de mousse, plaats vindt.
Gebied gegevens: De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk tegen de Duitse grens, globaal tussen de steden Straatsburg en Mulhouse. De hoge Vogezen beschemt het gebied tegen de regen, waardoor de hoofdstad Colmar behoort tot een van de droogste en zonnigste steden van Frankrijk. De druiven staan deels geplant op de laaggelegen vlakke gronden, de beste wijnen worden echter gemaakt van druiven, die groeien in de heuvels, waar wijnbouw tot 400 meter hoogte mogelijk is. Ten noorden van de stad Straatsburg tot Wissembourg, dat ligt op de grens met Duitsland, vindt ook nog wijnbouw plaats. Het gebied valt ook nog bibnnen de A.C. Alsace, maar is door zijn noordelijke ligging vooral geschikt voor de productie van mousserende wijnen.
Serveren bij: Aperitief of bij een licht voorgerecht. Als aperitief kunt u eventueel een scheutje vruchtenlikeur toevoegen, zoals bijv. Crème de Cassis of Mûres.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Producent website: www.caves-wissembourg.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

WineStein


Kies eenvoudig de juiste wijn uit ons assortiment bij een gerecht, gelegenheid of smaaktype met WineStein.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

28 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.