CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Lagrein 'Sand'

Classificatie: DOC Alto Adige
Kleur: Volle rode wijn
Land: Italië
Streek: Alto Adige-Südtirol
Producent: Nals Margreid, Nalles
Druivenrassen: lagrein
Karakter: Paarsrood van kleur, hoge kleurintensiteit. Fraaie geur met veel bosfruit, kers en pruim. Volle, wat kruidige smaak, heerlijk fris en krachtig maar elegant met iets choco, kers en viooltjes na.
Wijnbereiding: Van de Gries wijngaarden (240-260 m) vlakbij Bozen (Bolzano) afkomstig op een zandbodem met quarts aangevoerd door de rivier de Adige. Na binnenkomst van de druiven vindt een strenge selectie plaats. Na de vergisting op roestvrij staal volgt 7 maanden rijping op de lie (bezinksel) op grote houten vaten.
Producent gegevens: Nals Margreid is opgericht in 1985 toen de wijnhuizen van Nalles (1932) en Magre (1954) de krachten bundelden. Momenteel behoort het tot de absolute topproducenten van Alto-Adige. De in 2011 totaal nieuw opgetrokken wijnkelder is een architectonisch hoogstandje van grote schoonheid. In de vinificatieruimtes doet de zwaartekracht haar werk om zo min mogelijk te hoeven overpompen. De druiven komen van 160 hectare die worden verbouwd door 140 wijnboeren waar hoge eisen aan worden gesteld met respect voor natuur en milieu. Er wordt alleen gewerkt met ecologische bestrijdingsmiddelen om een natuurlijk evenwicht te bereiken in de wijngaard. Wijnmaker is de gedreven Harald Schraffl. Het gemiddeld bezit aan wijngaarden is bij de leden iets meer dan 1 ha en is veel te klein om er zelf wijn van te kunnen maken en van te kunnen leven. Veel boeren telen ook fruit en zijn vaak werkzaam in het plaatselijke toerisme, of verhuren kamers aan toeristen.
Gebied gegevens: Alto Adige, ofwel Südtirol, ligt in Noord-Italië in de provincie Bolzano, tegen de Oostenrijkse grens. Vroeger was dit gebied in Oostenrijks bezit, vandaar dat de voertaal Duits is. Het wijngebied (5.300 ha) is vernoemd naar de rivier de Adige en ligt op de uitlopers van de Alpen. De wijnbouw is uit de Romeinse tijd, veelal volgens het pergola-systeem, met omhoog geleide wijnstokken. Het koele Alpenklimaat en de hoog in de bergen gelegen wijngaarden zorgen voor een opmerkelijke frisheid in de wijnen, ze zijn zeer elegant en aromatisch. De bodem bestaat hier voor een groot deel uit morenen, grote stenen, graniet en kiezel-leem. De aangeplante druivenrassen zijn van overwegend Franse en Duitse oorsprong, lokale rassen zijn o.a. de lokaal populaire schiava, manzoni en lagrein. Het wijngaardbezit is zeer versnipperd, 15 coöperaties maken 75% van alle wijn. Ondanks de Duitse benamingen zijn bijna alle wijnen er droog.
Serveren bij: Heerlijk bij gevogelte, wild, stevige vleesgerechten, harde kazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Overige informatie: De Lagrein-druif is verwant aan de Syrah. Er staat in Alto Adige rond de 440 hectare aangeplant met deze druif. De beste kwaliteiten komen van de wijngaarden rondom Bolzano.
Producent website: www.kellerei.it
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.