CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Principato Pinot Grigio Rosato

Classificatie: IGT Provincia di Pavia
Kleur: Lichte rosé wijn
Land: Italië
Streek: Lombardia
Producent: Cavit, Trento
Druivenrassen: pinot grigio (pinot gris)
Karakter: Wat opmerkelijk is voor deze wijn is de lichte roze kleur, verkregen uit de koperkleurige schillen van de pinot grigio druif. In zijn neus vol rood fruit van bosaardbeien en iets bloemig. In de smaak fris rood fruit, licht romig en kruidig en heerlijk soepel met een verkwikkende afdronk.
Wijnbereiding: De druiven voor deze wijn komen uit de Vallagrina-vallei in het zuiden van Trentino in het verlengde van de Adige-vallei. De bodem bestaat hier voornamelijk uit rijke klei, overdag is het warm, maar met koele nachten. De druiven worden ontsteelt, gekneusd en krijgen dan een koude schilweking op 8°C. voor een uur of 5. Dit bevordert de kleuropname en de afgifte van aroma’s in het sap. Dit alles vindt plaats in de pers, zonder zuurstof, om oxydatie te voorkomen. Nadat de druiven zijn geperst volgt de gisting op stalen tanks op maximaal 18°C, waarna de wijn kort daarop wordt gebotteld voor optimaal behoud van het fruit.
Producent gegevens: Cavit (Cantina Viticoltori Trentino) is sinds 1950 een samenwerkingsverband van 11 grote coöperaties met 4.500 leden rondom de stad Trento in Noord-Italië. Doel was en is uitwisseling van kennis en een gebundelde verkoop. Men maakt en verkoopt meer dan de helft van de productie van het wijngebied Trentino, dat 10.000 ha wijngaard omvat. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met producenten uit andere gebieden in Noord-Italië, zoals o.a. Veneto, waar men druiven voor de prosecco betrekt. De productieruimten in Trento zijn uiterst modern ingericht, zeer efficiënt en super hygiënisch. Hoofd wijnmaker Anselmo Martini is zeer kundig in het componeren van wijnen met een super prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook verantwoordelijk voor de 'Graal', al 7 keer met 3 glaasjes bekroond in de Gambero Rosso en in 2010 gekozen tot Sparkling Wine of the Year.
Gebied gegevens: Lombardije is een wijngebied in Noord-Italië met de steden Milaan, Bergamo en Brescia als centrum. De wijnbouw vindt voornamelijk plaats in het zuiden in de provincie Pavia (Oltrepo Pavese, zo'n 50 km ten zuiden van Milaan) en in het noorden op de uitlopers van de Alpen (Valcalepio en Valtellina) en aan de oevers van de meren van Iseo en Garda (Franciacorta en Lugana). Vanwege de grote hitte in de zomer in Oltrepo Pavese zijn veel wijngaarden op enkele honderden meters hoogte in de heuvels aangelegd, waar het wat koeler is. De wijngaarden voor deze pinot grigio zijn gelegen op een hoogte van 200 tot 400m boven zeeniveau. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei dooraderd met kalk.
Serveren bij: Aperitief, lichte voorgerechten, salades.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Overige informatie: De familie van de pinot druif kent de witte pinot blanc, de rode pinot noir en de 'grijze' pinot gris, waarvan de schil bij voldoende rijpheid een iets bruine, koperachtige kleur heeft, net voldoende om de wijn een lichte blos (blush) mee te geven.
Producent website: www.cavit.it
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.