CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Gewürztraminer 'Campaner'

Classificatie: DOC Alto Adige
Kleur: Volle witte wijn
Land: Italië
Streek: Alto Adige-Südtirol
Producent: Kellerei Kaltern, Kaltern
Druivenrassen: gewurztraminer
Karakter: Heldergele kleur, intens kruidig aroma met tonen van kruidnagel en mint. Droge, volle smaak, zeer rijk, zwoel en kruidig met een lange afdronk. De zachte frisse zuren zorgen voor een harmonisch geheel.
Wijnbereiding: De schillen weken vóór de vergisting gemiddeld 6 tot 12 uren in de most voor extra aromastoffen. Vergisting op 18 à 20ºC. Hierna volgt doorgaans 6 maanden rijping op de lie (droesem) in oude, grote eiken vaten. In maart gaat de wijn op fles. Restsuiker meestal 5 tot 7 gram/liter.
Producent gegevens: Kellerei Kaltern is een samenwerkingsverband opgericht in 1906. Zo'n 440 wijnboeren bezitten in totaal 300 ha wijngaard, verspreid gelegen rondom het warme meer van Caldaro en variërend in hoogte van 200 tot 750 meter. Van de hoogst gelegen wijngaarden worden witte wijnen gemaakt, de rode wijnen komen van de percelen op 200 à 300 meter. De boeren werken volgens de richtlijnen van Kellerei Kaltern. De kelderuitrusting is zeer modern evenals een luxe verkoopruimte langs de doorgaande weg. Jaarlijks wordt er ongeveer 1,8 miljoen flessen wijn gemaakt. Het gemiddeld bezit aan wijngaarden is bij de leden slechts 0,7 ha en is veel te klein om er zelf wijn van te kunnen maken en te verhandelen en van te kunnen leven. Veel boeren telen ook fruit en zijn vaak werkzaam in het plaatselijke toerisme, of verhuren kamers aan toeristen.
Gebied gegevens: Alto Adige, ofwel Südtirol, ligt in Noord-Italië in de provincie Bolzano, tegen de Oostenrijkse grens. Vroeger was dit gebied in Oostenrijks bezit, vandaar dat de voertaal Duits is. Het wijngebied (5.300 ha) is vernoemd naar de rivier de Adige en ligt op de uitlopers van de Alpen. De wijnbouw is uit de Romeinse tijd, veelal volgens het pergola-systeem, met omhoog geleide wijnstokken. Het koele Alpenklimaat en de hoog in de bergen gelegen wijngaarden zorgen voor een opmerkelijke frisheid in de wijnen, ze zijn zeer elegant en aromatisch. De bodem bestaat hier voor een groot deel uit morenen, grote stenen, graniet en kiezel-leem. De aangeplante druivenrassen zijn van overwegend Franse en Duitse oorsprong, lokale rassen zijn o.a. de lokaal populaire schiava, manzoni en lagrein. Het wijngaardbezit is zeer versnipperd, 15 coöperaties maken 75% van alle wijn. Ondanks de Duitse benamingen zijn bijna alle wijnen er droog.
Serveren bij: Heerlijk als aperitief, bij Oosterse gerechten, vis, garnalen in een kruidige saus.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Overige informatie: Deze gewürztraminer wordt gewonnen op 2 percelen, Trifall (op het zuiden gelegen) en Pinzon (op het westen) op 450 à 500 meter hoogte. Samen zijn deze percelen 1 ha groot en leveren slechts 7.000 flessen. De stokken zijn 6 tot 30 jaar oud en groeien in pergolavorm.
Producent website: www.kellereikaltern.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.