CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Vasse Felix 'Premier' Cabernet Sauvignon

Kleur: Krachtige rode wijn
Land: Australië
Streek: Western Australia,Margaret River
Producent: Vasse Felix, Cowaramup
Druivenrassen: cabernet sauvignon 88%, malbec 9%, merlot 1%, petit verdot 2%
Karakter: Een complexe geur met tonen van cassis, gedroogde takjes, champignons, soja, kelp, animaal en cacao. Een stevige aanzet met veel gedroogde cranberry en zwarte bessenfruit omlijst met fijne, rijpe tannines met een fijn laagje chocolade, ijzer en kruidig eiken. Een complexe elegante wijn met heel veel lengte.
Wijnbereiding: De cabernet percelen liggen voornamelijk aan de kust die worden gelegen in de noordelijke uitlopers van de Margaret River op oude, goed doorlatende grindleemgronden. Alle percelen worden apart gevinifieerd. Het sap wordt vergist d.m.v. natuurlijke gisten en lange maceratie van de schillen. Daarna rijpt de wijn voor 15 maanden in Franse eiken barriques waarvan 44% nieuw en 56% 1 tot 3 jaar oud is. Pas voor het bottelen en het jaar rusten in de fles wordt de finale blend gemaakt.
Producent gegevens: Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Western Australia. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De productie bestaat uit 2,5 miljoen flessen, waarvan 1 miljoen van de 160 ha van Vasse Felix en de rest van 150 ha wijngaard nabij Jindon. Tevens worden, zoals in Australië gebruikelijk is, op contractbasis druiven bijgekocht. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als 'Australian Winemaker of the Year' en Vasse Felix als beste 'New World Winery of 2017'.
Gebied gegevens: Ruim 200 km ten zuiden van Perth in Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 2500 hectaren met wijnstokken beplant. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Margaret River moet het puur hebben van hoge kwaliteit, het volume is zeer beperkt. Export is van oudsher zéér belangrijk, met 1.7 miljoen inwoners is de lokale markt beperkt en de bevolkte delen van Australië, waar trouwens ook wijn gemaakt wordt, liggen op minimaal 3000 km.
Serveren bij: Vleesgerechten van lam of rund.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Overige informatie: Deze cabernet blend wordt als sinds 1972 gemaakt en was de eerste commerciële wijn ooit uit Margaret River. De wijn is zeker ruim 15 jaar goed te bewaren.
Producent website: www.vassefelix.com.au
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.