CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Seghesio Omaggio

Classificatie: AVA Sonoma County
Kleur: Krachtige rode wijn
Land: Verenigde Staten
Streek: California,Sonoma County
Producent: Seghesio Family Vineyards, Healdsburg
Druivenrassen: cabernet sauvignon 60%, sangiovese 40%
Karakter: Fraaie blend van sangiovese en cabernet. Diep zwart-rood. Dikke, geconcentreerde structuur. Heel intens en krachtig fruit met een explosie van allerlei aantrekkelijke aroma's. De Omaggio is een hommage aan 100 jaar Seghesio.
Wijnbereiding: Vergisting geschiedt in open roestvrij stalen tanks gedurende 26 dagen, 10% van de sangiovese druiven vergisten in nieuw Frans eiken. Rijping vindt plaats gedurende 18 maanden in Franse eiken vaten, een kwart wordt jaarlijks vernieuwd. De wijn wordt niet geklaard en evenmin gefilterd, waardoor enige depotvorming in de fles mogelijk is.
Producent gegevens: In 1895 vestigden de Italiaanse immigranten Edoardo Seghesio en zijn vrouw Angela zich vanuit Piëmonte in Californië in het gehuchtje Chianti in Alexander Valley, een deel van Sonoma County. Ze kochten er 4 hectare wijngaard en in 1902 werd een winery gebouwd. De wijngaard kreeg de voor de hand liggende naam: Home Ranch. Momenteel omvat de Home Ranch wijngaard ruim 50 ha, daarnaast zijn nog eens 110 ha in bezit in Russian River Valley, Alexander Valley en in Dry Creek Valley. Totaal 6 percelen, gelegen op verschillende bodems in klimatologisch verschillende gebieden. Vandaag de dag wordt het wijngoed gerund door de 3e en 4e generatie Seghesio. De Zinfandel van Seghesio wordt gezien als de beste van Sonoma Valley. Dit dankzij de zeer oude wijnstokken, een extreem laag rendement per hectare, een rigoureuze selectie van gezonde druiven bij binnenkomst in de kelder en de modernste apparatuur voor de wijnbereiding.
Gebied gegevens: Sonoma County, ten noorden van San Francisco, heeft een zeer gevarieerde bodem. Ongeveer 14.000 hectare is beplant met een groot aantal verschillende druivenrassen. Het gebied kent een aantal valleien, waarvan er drie hierboven genoemd zijn. De AVA (Approved Viticultural Area) Sonoma Valley loopt van Carneros in het zuiden tot aan de splitsing van de Russian River en de Sonoma Creek in het noorden. Onder invloed van de oceaan heerst er een gematigd klimaat. Op diverse plaatsen weet de ochtendmist vanuit zee het gebied binnen te dringen. In het zuiden is het koel, de temperatuur loopt op naarmate het noordelijker wordt. De Mayacamas Mountains bieden het noordelijk deel beschutting. Het is moeilijk om het karakter van de Sonoma Valley wijnen in het algemeen te beschrijven, te veel hangt af van de druif, ligging en het wijnbedrijf.
Serveren bij: Stevige vleesschotels, lamsvlees, wild of harde kazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Overige informatie: De trots van Seghesio zijn de authentieke zinfandel stokken die tot de oudste van Californië behoren. De zinfandel druif werd lange tijd beschouwd als een eigen druivenras van Californië. Lange tijd was er onduidelijkheid omtrent de herkomst, genoemd werden primitivo, crljenak, dobricic en plavac mali uit Kroatië. Recente onderzoeken via DNA techniek op de Davis Universiteit in Californië maakten aan alle onduidelijkheid een einde: zinfandel en crljenak (oudste naam die bekend is: tribidrag) zijn identiek.
Producent website: www.seghesio.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.