CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Paxton 'The Guesser' White

Classificatie: GI McLaren Vale
Kleur: Volle witte wijn
Land: Australië
Streek: South Australia
Biologisch: Biologisch dynamisch
Producent: Paxton, McLaren Vale
Druivenrassen: chardonnay 37%, marsanne 4%, pinot gris 15%, sauvignon blanc 44%
Karakter: Lichte gele kleur. Tropisch fruit in geur en smaak, kruidig en een frisse, droge afdronk door de sauvignon blanc. Lichtvoetige wijn met veel drinkplezier.
Wijnbereiding: De druiven komen van 6 verschillende percelen, allen NASAA biodynamisch gecertificeerd. Van de sauvignon blanc wordt alleen het sap gebruikt en op een lage temperatuur gefermenteerd. Van de chardonnay en pinot gris worden de hele trossen geperst waardoor er extra textuur ontstaat.
Producent gegevens: Paxton is een familiebedrijf, opgericht in 1979 door David Paxton. David is een zeer getalenteerde druiventeler en wijnmaker en een nuchtere Aussie. Hij is tevens als wijngaardconsultant verbonden aan diverse wijnbedrijven in premium regio’s in Australië voor de topwijnen van o.a. Penfolds en Wolf Blass. In 2003 bezocht David een conferentie over biodynamische technieken en was meteen verkocht. In 2004 begon hij al zijn eigen wijngaarden om te zetten naar eerst biologisch en daarna biodynamisch, in 2011 is hij gecertificeerd door de National Association for Sustainable Agriculture Australia (NASAA). In totaal heeft Paxton 80 hectare wijngaard, verdeeld over 6 percelen, die allen biodynamisch gecertificeerd zijn. Hiermee is Paxton een van de grootste biodynamische wijnproducenten van Australië. Alle percelen liggen maximaal 10 km van de zee, de bodems zijn divers. David’s zoon Michael is de huidige wijnmaker, samen met Richard Freebairne, die in 2014 het team versterkte.
Gebied gegevens: McLaren Vale is een wijnregio gelegen op een afstand van 35 km ten zuidoosten van Adelaide, de hoofdstad van South Australia. Al in 1838 werden hier de eerste wijngaarden aangeplant en de eerste producenten begonnen wijnen onder hun eigen label uit te brengen in 1850. In de regio zijn nog een aantal wijngaarden met stokken die meer dan 100 jaar oud zijn. Tegenwoordig zijn er 88 producenten in McLaren Vale. Door de vele goede restaurants en het pittoreske karakter is het een populaire bestemming voor wine & food liefhebbers. McLaren Vale is gelegen aan de kust en heeft doordoor een mild zeeklimaat met lange warme dagen en koele nachten, waardoor de natuurlijke zuurgraad van de wijnen goed bewaard blijft. Er is nauwelijks vorst, doorgaans is er voldoende neerslag, waardoor irrigatie beperkt is. De glooiende heuvels zorgen voor verschillende microklimaten op wijngaardniveau. McLaren Vale produceert daarom van zware, alcoholische wijnen tot elegante, lichte wijnen, zowel wit als rood. De wijnen van Paxton vallen in de laatste categorie.
Serveren bij: Wit vis met een stevige structuur en groenten.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Overige informatie: De naam ‘The Guesser’ refereert aan de periode toen David in de schaapscheerdersindustrie werkte, hij beoordeelde de kwaliteit van de wol per schaap. Deze persoon wordt ‘The Guesser’ genoemd.
Producent website: www.paxtonwines.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.