CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Gramona 'Argent' Rosado Brut Nature

Classificatie: Corpinnat Metodo Tradicional/Vino Espumoso de Qualitat
Kleur: Volle mousserende roséwijn
Land: Spanje
Streek: Cataluña
Biologisch: Biologisch
Producent: Gramona, Sant Sadurní d'Anoia
Druivenrassen: chardonnay 20%, pinot noir 80%
Karakter: Zalmroze van kleur. Verfijnde, zuivere wijn met een prachtige mousse. Klein rood fruit in de geur met lichte tonen van aardbei, aalbes, en bosbes. Licht floraal in de smaak, heerlijk fris, rijk van structuur, zwoeldroog en romig in de afdronk. Licht filmend van smaak met ronding van de vergisting op hout.
Wijnbereiding: Corpinnat mousseux wordt gemaakt als Champagne. De met de hand geplukte pinot noir en chardonnay druiven worden geselecteerd op een sorteertafel en geheel als tros geperst. Er wordt licht geperst, slechts het eerste deel van het sap, zo'n 35% van het totaal, wordt gebruikt voor deze wijn. Dan volgt een gisting op 14°C op Frans eiken van 600 ltr. Tijdens de 2e gisting op fles maakt men gebruik van kurken voor de hogere cuvées, zoals deze Argent i.p.v. kroonkurken. De wijn rijpt 36 maanden 'sur lattes', zodat de fijne mousse zich kan ontwikkelen. Er wordt bij deze Brut Nature geen dosage toegevoegd en het restsuikergehalte is dus minder dan 3g/l.
Producent gegevens: Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 ha eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen. Traditioneel, maar met behulp van modernste technologie. Sinds de opening van de nieuwe Bodega in 2006 is Gramona ook technisch helemaal klaar voor de komende jaren. In een R&D programma worden op zeer hoog niveau onderzoeken gedaan naar o.a. klimaatverandering, ecologische wijnbouw, duurzaamheid en alles omtrent vorming en behoud van de mousse. Gramona brengt vanaf de oogst 2011 de eerste biologische Cava’s en wijnen op de markt. De oenoloog Jaume Gramona, die het bedrijf leidt samen met zijn neef Xavier, is docent op de universiteit van Tarragona. Gramona heeft voor Cava producenten een laag rendement per hectare. Het bedrijf maakt zelf hun eigen gisten en liqueur d'expédition in een ruim honderd jaar oud solera systeem. De voorraad van Gramona bedraagt zo'n 1,5 miljoen flessen. De Cava markt wordt gedomineerd door grote huizen met enorme volumes. Topbedrijven als Gramona hebben een heel andere filosofie en werken uitsluitend op kwaliteit. Sinds 2019 is Gramona met een aantal andere topproducenten met Corpinnat uit de DO gestapt vanwege verschil van inzicht over het te volgen kwaliteitsniveau in de DO. Doel is om in de toekomst een eigen DO van hoog niveau te verkrijgen.
Gebied gegevens: Het wijngebied Penedès in Catalonië/Catalunya ligt ten zuid-westen van Barcelona. Het beslaat zo'n 25.000 hectare wijngaard. Het gebied bestaat eigenlijk uit een 3 tal terrassen, waarvan de bodem gevarieerd is. Dit is voornamelijk kalksteen, met daarnaast zand en klei. Het zuidelijke gedeelte van het gebied grenst aan zee, wat uiteraard ook van invloed is op het klimaat. Penedès is voornamelijk bekend om haar productie van Cava. Cava heeft een eigen D.O., maar mag uit een groot deel van Spanje afkomstig zijn. Ruim 95% van de Cava wordt echter in Penedès geproduceerd. Het is het grootste gebied voor mousserende wijnen ter wereld. In het plaatsje Sant Sadurni d'Anoia zijn de beste Cava-producenten gevestigd.
Serveren bij: Als aperitief, bij salades, vis, licht vlees en gevogelte.
Serveertemperatuur: 9 à 11ºC
Overige informatie: Op het achteretiket staat de datum van dégorgement vermeld.
Producent website: www.gramona.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.