CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Gramona 'La Cuvée' Brut

Classificatie: Corpinnat Metodo Tradicional/Vino Espumoso de Qualitat
Kleur: Volle mousserende witte wijn
Land: Spanje
Streek: Cataluña
Biologisch: Biologisch dynamisch
Producent: Gramona, Sant Sadurní d'Anoia
Druivenrassen: macabeo 35%, parellada 10%, xarel.lo 55%
Karakter: Verfijnde, zuivere mousseux met een prachtige mousse. Veel smaak, lichte toast, lekker Spaans en gezond droog op de afdronk. Gemaakt volgens de 'méthode traditionnelle'.
Wijnbereiding: De stille basiswijn van de xarel.lo en macabeo rijpt minimaal 30, veelal 36 of meer maanden op fles, zodat de fijne mousse zich kan ontwikkelen. Een minieme dosage van 6 gram suiker wordt toegevoegd na het dégorgement, zodat de Corpinnat mousseux heerlijk fris en droog blijft.
Producent gegevens: Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 ha eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen. Traditioneel, maar met behulp van modernste technologie. Sinds de opening van de nieuwe Bodega in 2006 is Gramona ook technisch helemaal klaar voor de komende jaren. In een R&D programma worden op zeer hoog niveau onderzoeken gedaan naar o.a. klimaatverandering, ecologische wijnbouw, duurzaamheid en alles omtrent vorming en behoud van de mousse. Gramona brengt vanaf de oogst 2011 de eerste biologische Cava’s en wijnen op de markt. De oenoloog Jaume Gramona, die het bedrijf leidt samen met zijn neef Xavier, is docent op de universiteit van Tarragona. Gramona heeft voor Cava producenten een laag rendement per hectare. Het bedrijf maakt zelf hun eigen gisten en liqueur d'expédition in een ruim honderd jaar oud solera systeem. De voorraad van Gramona bedraagt zo'n 1,5 miljoen flessen. De Cava markt wordt gedomineerd door grote huizen met enorme volumes. Topbedrijven als Gramona hebben een heel andere filosofie en werken uitsluitend op kwaliteit. Sinds 2019 is Gramona met een aantal andere topproducenten met Corpinnat uit de DO gestapt vanwege verschil van inzicht over het te volgen kwaliteitsniveau in de DO. Doel is om in de toekomst een eigen DO van hoog niveau te verkrijgen.
Gebied gegevens: Het wijngebied Penedès in Catalonië/Catalunya ligt ten zuidwesten van Barcelona. Het beslaat zo'n 25.000 hectare wijngaard. Het gebied bestaat eigenlijk uit een 3 tal terrassen, waarvan de bodem gevarieerd is. Dit is voornamelijk kalksteen, met daarnaast zand en klei. Het zuidelijke gedeelte van het gebied grenst aan zee, wat uiteraard ook van invloed is op het klimaat. Penedès is voornamelijk bekend om haar productie van Cava. Cava heeft een eigen D.O., maar mag uit een groot deel van Spanje afkomstig zijn. Ruim 95% van de Cava wordt echter in Penedès geproduceerd. Het is het grootste gebied voor mousserende wijnen ter wereld. In het plaatsje Sant Sadurni d'Anoia zijn de beste Cava-producenten gevestigd.
Serveren bij: Als aperitief, bij salades, vis, licht vlees en gevogelte.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Overige informatie: Van alle geproduceerde cava's rijpen die van Gramona het langst op fles, voor deze basis cava minimaal 30 (!) maanden, hun topcuvée’s zelfs meer dan 10 jaar!! Zelfs in de Champagne zijn producenten waar de verplichte 15 maanden rijping op fles standaard is. Gramona brengt deze Gran Reserva La Cuvée met jaartal op de markt en sinds de 2011-oogst is de wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven. Op het achteretiket staat de datum van dégorgement vermeld.
Producent website: www.gramona.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.