CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Priorat Cims de Porrera 'Clàssic'

Classificatie: DOC Priorato
Kleur: Krachtige rode wijn
Land: Spanje
Streek: Cataluña
Producent: Cims de Porrera, Porrera
Druivenrassen: cariñena (carignan) 70%, garnacha (grenache) 30%
Karakter: Stevige, zeer intense wijn met veel kleur, nuances in de geur van rood fruit, ceder, kokos en vanille. Krachtige smaak met een brede structuur met een opwekkende mineraliteit. Chocoladetonen in de lange, zwoele afdronk. Gemaakt van zeer oude cariñena (carignan) stokken. Een ware topwijn uit dit kleine wijngebied.
Wijnbereiding: De druiven komen van stokken die ouder zijn dan 100 jaar. De druiven wordt zo’n 30 dagen vergist in open roestvrijstalen tanks van 3.000 liter. De percelen worden apart gevinifieerd. Dan rijpt de wijn 18 maanden op nieuw Frans eiken uit Allier. Het resultaat is een plaatje van een wijn met een uitzonderlijk groot bewaarpotentieel.
Producent gegevens: Cims de Porrera, voorheen Vall Llach Mas Martinet, is sinds 1996 een samenwerkingsverband tussen het beroemde topdomein Mas Martinet en de coöperatie van Porrera, een dorpje niet ver van Gratallops en Falset. De wijnen van de coöperatie misten kwaliteit en waren erg oxidatief. José Louís Pérez, eigenaar van Mas Martinet, kende de potentie van het gebied en heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit de laatste 15 jaar sterk is toegenomen, de wijnen behoren nu bij de allerbeste van het gebied. Momenteel hebben zijn zoon Adria en Marc en zijn dochter Sara er de leiding. Men cultiveert 55 ha, de stokken zijn 40 tot 100 jaar oud. Men produceert 2 rode wijnen, de 'Vi de Vila', letterlijk 'wijn van het dorp' en de 'Classic'. De naam 'Cims' betekent in het Catalaans 'Cima','top van de heuvel'.
Gebied gegevens: Priorato ligt in het wijngebied Tarragona, in de provincie Catalonië. Priorato vormt het hart van Tarragona, rotsachtig, heet en met een vulkanische bodem. Het is een zeer oud en klein gebiedje van slechts ruim 200 hectare, gevormd als een soort amfitheater, omgeven door hoge bergen met een bijzonder microklimaat. Priorato wordt op dit moment gerekend tot de 3 beste wijngebieden in Spanje, het bezit dan ook sinds 2009 de D.O.C.a. status. De wijngaarden bestaan vaak uit terrassen. De uitzonderlijk arme, keiharde bodem, ontstaan uit kwarts en lei, is bijna zwart van kleur. Door de aanwezigheid van veel leisteen houdt de bodem veel vocht vast. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is erg hoog en de rendementen zijn laag (zo’n 20 hl/ha). Veelal staan Rhônevariëteiten zoals garnacha (grenache), cariñena (carignan) en syrah aangeplant, aangevuld met o.a. cabernet sauvignon, merlot. De cariñena in Priorato is een gemuteerde variant, die in de bergen van Priorato zeer kleine, geconcentreerde druiven geeft. Het alc. percentage van Priorato bedraagt gemiddeld 14,2%, de leisteen bodem zorgt echter voor een laag pH-gehalte, waardoor de wijn fris en elegant smaakt.
Serveren bij: Rood vlees, lamsvlees, stoofschotels, wild en kaas.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Producent website: www.cimsdeporrera.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.