CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Douro Reserve 'La Rosa'

Classificatie: DOC Douro
Kleur: Krachtige rode wijn
Land: Portugal
Streek: Douro,Corgo Cima
Producent: Quinta de la Rosa, Pinhão
Druivenrassen: field blend 40%, touriga nacional 60%
Karakter: Rijke Douro-wijn met in de geur en smaak krachtig, zondoorstoofd rood fruit en aroma's van hout van de rijping op eikenhouten vaten.
Wijnbereiding: De druiven van deze wijn zijn eerst ontsteeld en daarna een avond met de voeten 'gekneusd' in open granieten lagares. Na fermentatie en malolactische gisting in roestvrij stalen tanks, is de wijn 12 maanden gelagerd op nieuw Frans eiken. De Reserve is een topcuvée van de bodega en wordt alleen gemaakt van oude stokken in exceptioneel goede jaren. En dan alleen van de druiven van de beste percelen. Deze topcuvée heeft een beperkte productie.
Producent gegevens: Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen. Jorge Moreira is als zeer talentvol oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port (jaarlijks 120.000 fl) wordt er ook voortreffelijke rode wijnen (270.000 fl) en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt. De wijngaarden in terrasvorm profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schist bodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A, de hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Tevens bezit men stroomopwaarts Quinta das Bandeiras, beplant met 30 ha wijnstokken. Op La Rosa zijn twee boerderijen, Quinta Amarela en Quinta de Lamelas, beschikbaar als bed & breakfast accommodatie.
Gebied gegevens: Het Douro gebied ligt ten noorden en ten zuiden van de Douro rivier, welke Portugal van oost naar west doorkruist. Een ruig gebied, met een zeer warm klimaat. De Dourostreek is opgedeeld in drie aparte regio’s: Baixo Corgo richting de kust en Oporto, Corgo Cima in de regio rond Pinhão in het middengedeelte en de Douro Superior meer stroomopwaarts richting Spanje. Quinta de la Rosa ligt dus in het Corgo Cima gedeelte. In het Portgebied zijn veel druivenrassen toegestaan, met naast de bovengenoemde soorten ook veel onbekende rassen, zoals souzão, rufete, viosinho, gouveio, rabigato etc.
Serveren bij: Bij rood vlees, wildgerechten, lamsvlees of harde kazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Producent website: www.quintadelarosa.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.