CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Douro 'Passagem Reserva' Quinta das Bandeiras

Classificatie: DOC Douro
Kleur: Krachtige rode wijn
Land: Portugal
Streek: Douro
Producent: Quinta de la Rosa, Pinhão
Druivenrassen: souzão 5%, touriga franca 25%, touriga nacional 70%
Karakter: Deze krachtige rode topwijn is diep rood van kleur, veel kersenfruit in de geur en een plezierige frisheid in de smaak. Goed verweven houttonen, krachtig met toch voldoende elegantie.
Wijnbereiding: De druiven van de Reserva zijn van de beste kwaliteit en worden met de hand geplukt en vergist in houten vaten op 25 à 28°C. Daarna wordt de wijn 18 maanden in Frans eiken opgevoed van de tonneliers François Frères, Taransaud en Seguin Moreau, die tot de beste in hun vak beschouwd worden.
Producent gegevens: Sinds 1906 is de familie Bergqvist de stuwende kracht achter Quinta de la Rosa. Het wijngoed beslaat 55 hectare en ligt in Pinhão, in het hart van de Douro. Gedreven door passie, namen Tim Bergqvist en zijn dochter Sophia in 1988 de vinificatie en commercialisatie volledig in eigen handen. Jorge Moreira is als zeer talentvol oenoloog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Quinta de la Rosa doet in tegenstelling tot de meeste porthuizen alles zelf, van de wijngaard tot de botteling. Naast Port (jaarlijks 120.000 fl) wordt er ook voortreffelijke rode wijnen (270.000 fl) en een olijfolie van hoge kwaliteit gemaakt. De wijngaarden in terrasvorm profiteren van de ligging op het zuiden/zuidoosten, op een hoogte van 100 tot 450 meter en in een schist bodem (leisteen). De druiven zijn afkomstig van 8 verschillende percelen met elk een eigen, typisch microklimaat. Belangrijk is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A, de hoogste locatiequotering die er in de Douro bestaat. Tevens bezit men stroomopwaarts Quinta das Bandeiras, beplant met 30 ha wijnstokken. Op La Rosa zijn twee boerderijen, Quinta Amarela en Quinta de Lamelas, beschikbaar als bed & breakfast accommodatie.
Gebied gegevens: Het Douro gebied ligt ten noorden en ten zuiden van de Douro rivier, welke Portugal van oost naar west doorkruist. Een ruig gebied, met een zeer warm klimaat. De wijngaarden zijn aangeplant in de vorm van terrassen. Het gebied geniet wereldwijd bekendheid door de productie van port. Maar er worden meer en meer droge rode wijnen gemaakt, vaak van uitstekende kwaliteit. De Dourostreek is opgedeeld in drie aparte regio’s: Baixo Corgo richting de kust en Oporto, Corgo Cima in de regio rond Pinhão in het middengedeelte en de Douro Superior meer stroomopwaarts richting Spanje. Quinta de la Rosa ligt dus in het Corgo Cima gedeelte.
Serveren bij: Stevige gerechten, Mediterraans/Portugese keuken.
Serveertemperatuur: 16ºC
Overige informatie: De naam ‘Passagem’ is geïnspireerd door de verlaten spoorbaan op de quinta met een oude overgang en de ‘reis’ die de Bergqvist familie vanuit Engeland verbindt met de Douro en Jorge Moreira’s levensloop.
Producent website: www.quintadelarosa.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.