CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Mingorra 'Terras d'Uva' Rosé

Classificatie: Vinho Regional Alentejano
Kleur: Lichte rosé wijn
Land: Portugal
Streek: Alentejo
Producent: Henrique Uva, Herdade de Mingorra
Druivenrassen: aragonez
Karakter: Donker roze/rood van kleur. In de geur lekker sappig rood fruit van kers, aardbei en framboos. Niet te zoet en snoepachtig. In de smaak weer kers, bessen en wat frisse aardbei/framboos, ondersteund door voldoende frisse zuren.
Wijnbereiding: Korte koude maceratie/inweking van de rode schillen in het sap. Vergisting op roestvrijstalen tanks op 11ºC om zo het fruit in de wijn te behouden. Stabilisatie op tank. Klaring, lichte filtratie en daarna botteling. De rendementen voor deze wijn zijn maximaal zo’n 50 hl/ha.
Producent gegevens: Sinds 2004 produceert Henrique Uva, terzijde gestaan door dochter Sofia, in Trindade vlakbij het plaatsje Beja in Baixo Alentejo (zuidelijk Alentejo) wijn op een familiebedrijf van 1.400 ha groot met veel bos en 2 grote meren. Van 140 ha wijngaard maakt oenoloog Pedro Hipólito goede witte, rosé en rode wijnen van verschillende druivenrassen. 60 ha hiervan is ruim 30 jaar geleden aangeplant, 40 ha zo’n 25 jaar geleden en de overige 40 ha deze eeuw. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk beplant met typisch traditionele Portugese druivenrassen als trincadeira, alicante bouschet, castelão, alfrocheiro, aragonez en een beetje merlot. In de jongere wijngaarden staan syrah, cabernet sauvignon, touriga nacional en merlot. Witte rassen zijn antão vaz en recent aangeplant zijn arinto, verdelho, semillon, alvarinho en viognier. De druiven worden zowel met de hand als de machine geplukt. Ruim 65% wordt geëxporteerd. Naast druiven heeft Henrique Uva ook inkomsten uit o.a. olijfbomen (300 ha), granen, sinaasappels en kurkeiken.
Gebied gegevens: Alentejo is een D.O.C. wijngebied met ruim 20.000 ha wijngaard. De regio is onderverdeeld in 8 subgebieden: Borba, Reguengos, Redondo, Portalegre, Evora, Moura, Granja-Amareleja en Vidigueira. 65% van de wijnen is rood, 35% wit. Veelal aangeplant in rood is trincadeira, die tinta amarela in de Douro heet. Trincadeira is vrij gevoelig voor rot en ziekten, maar gedijt zeer goed in de warme Alentejo streek. Alicante bouschet is een kruising van grenache en petit bouschet en is een ras met gekleurd sap. Aragonez is tempranillo. Veel wijnen worden verkocht onder de herkomstbenaming Vinho Regional Alentejano. Alentejo is een gebied waar grote bedrijven boeren, in tegenstelling tot het noorden van Portugal waar veel kleine boertjes actief zijn. Het Alentejo gebied staat bekend om zijn innovatieve karakter in het Portugese wijnlandschap, zonder de traditionele druivenrassen vaarwel te zeggen. Van stoffige, ouderwetse en vaak droge, harde wijnen is men de laatste 20 jaar hier geëvolueerd naar sappige, fruitige, stevige wijnen met een meer modern karakter en veel hoger in kwaliteit.
Serveren bij: Als aperitief, als huiswijn, bij lichte salades, lichte vis- of vleesgerechten en gevogelte.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Overige informatie: Aragonez is de plaatselijke naam voor de bekende Spaanse tempranillo druif; dit wordt ook wel geschreven als aragonês en heet in de Douro tinta roriz. Terras betekent: terroir, land, grond. Uva= druif. Uva is tevens een gedeelte van de naam van de familie. Terras d’Uva betekent dus land/terroir/grond van de druif, met een knipoog naar de naam van de familie: Uva.
Producent website: www.mingorra.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.