CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Cava Flama d'Or Brut

Classificatie: Cava DO
Kleur: Witte mousserende wijn
Land: Spanje
Streek: Cataluña
Producent: Cellers de L'Arboç, L'Arboç
Druivenrassen: macabeo, parellada, xarel.lo
Karakter: Bloemen en rijp fruit in het aroma. Zacht droge mousse in de mond met iets appel, peer en citrusfruit in de smaak, goede vulling, elegant en zuiver en modern gemaakt.
Wijnbereiding: De basiswijn wordt gebotteld en opnieuw in gisting gebracht. Rijping op fles gedurende minimaal 10 à 12 maanden, zodat de fijne mousse zich kan ontwikkelen. Een beperkte dosage, gemiddeld 11 gram/liter, wordt toegevoegd na het dégorgement, zodat de Cava heerlijk fris en aangenaam droog blijft.
Producent gegevens: In het zuidelijke gedeelte van Catalunya, de Penedès, ligt het plaatsje L'Arboç, waar de plaatselijke coöperatie heerlijke mousserende wijnen maakt. In 1919 werd het bedrijf opgericht, heden zijn er ongeveer 400 leden, die samen 1.000 ha wijngaard bewerken. L'Arboç ligt op slechts 10 km van de zee, die een welkome koelte in de warme zomer garandeert. De wijn werd altijd verkocht aan de grote cava producenten, maar in 2006 werd buiten het plaatsje een nieuw gebouw neergezet, voorzien van de meest moderne apparatuur. Vanaf toen is men zelf gaan bottelen. De nadruk ligt op een kwalitatief goede cava te maken voor een betaalbare prijs. De meeste wijn blijft in Spanje, 30% gaat in de export.
Gebied gegevens: Het wijngebied Penedès in Catalonië/Catalunya ligt ten zuidwesten van Barcelona. Het is een heuvelachtig gebied dat zich uitstrekt vanaf de kust tot ongeveer 35 km in het binnenland. Zo'n 55.000 hectare zijn beplant met de wijnstok, waarmee Penedès het grootste mousserende wijngebied ter wereld is. Hier wordt 98% van alle Cava geproduceerd. De overige 2% wordt gemaakt in 6 andere Spaanse wijngebieden. Drie druivenrassen worden voor de productie van cava gebruikt, de smaakvolle lokale xarel.lo, de wat neutrale macabeo (elders in Spanje wel viura genoemd), en de heerlijk frisse parellada. Cava, dat overigens (wijn)kelder betekent, heeft een eigen D.O.
Serveren bij: Als aperitief, bij lichte salades.
Serveertemperatuur: 6 à 8ºC
Overige informatie: Gemaakt als Champagne, dus met een 2e gisting op fles, in Spanje de 'Métode Tradicional' genoemd.
Producent website: www.cellersarboc.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.