CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Milla Cala

Classificatie: DO
Kleur: Krachtige rode wijn
Land: Chili
Streek: Cachapoal Valley (Millahue)
Producent: Viña Vik, Millahue
Druivenrassen: cabernet franc 8%, cabernet sauvignon 50%, carmenère 35%, merlot 3%, syrah 4%
Karakter: Diep donkerrood-paars in de kleur. In de geur veel donker fruit zoals kersen en zwarte pruimen. Complexe smaak met mooi verweven hout, drop, zoethout, een hint van eucalyptus, sappig donker fruit, en in de finish tonen van bittere chocolade. Geconcentreerde smaak zonder te zwaar of alcoholisch te zijn, aangenaam zwoel en toegankelijk met zijdezachte tannines.
Wijnbereiding: De Milla Cala wordt gemaakt van verschillende percelen uit de 385 ha wijngaard, die Viña Vik ter beschikking heeft. Per druivenras is bewust gezocht naar de ideale combinatie van terroir, onderstok en kloon. Per jaar wordt gekeken naar de optimale blend afhankelijk van het beschikbare fruit. Na de handmatige oogst en selectie op de sorteertafel ondergaan de druiven 3 dagen koude maceratie. De alcoholische vergisting op 29°C duurt 15 dagen en 5 remontages per dag zorgen voor een optimale extractie. De malo vindt plaats in vaten, waarna 23 maanden rijping op nieuwe Franse barriques van eiken uit Tronçais/Allier. Voor de botteling wordt de wijn licht gefilterd.
Producent gegevens: Viña Vik is in 2005 opgericht door Alexander Vik, een vermogende Noor die in de VS werkt en woont. Vik is bekend om zijn boutique hotels en als kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Carrie is vanaf het begin het doel geweest om een Zuid-Amerikaanse topwijn te gaan maken. Na grondig terroir-onderzoek bleek het bergachtige gedeelte van de Cachapoal Valley, de Millahue Valley, het meest geschikt. Onder leiding van de Chileen Patrick Valette (directeur, wijnmaker, ex Château Pavie en met Franse wortels), Gonzague de Lambert (van Château de Sales) en wijnmaker Cristián Vallejo is sinds 2005 een prachtig bedrijf neergezet. Alle 385 ha wijngaard zijn beplant met rassen geënt op Amerikaanse onderstok. Per ras en afhankelijk van het terroir is geplant in een hoge dichtheid van 7.000-10.000 stokken per ha. De benadering van Vik is holistisch, er wordt dan ook met alles rekening gehouden. Een onder architectuur gebouwde state of the art winery en dito hotel maken het plaatje compleet: Viña Vik voegt zich heel snel bij de top icoonwijnen uit Chili.
Gebied gegevens: Millahue Valley ligt aan het einde van de Cachapoal Valley, ruim anderhalf uur rijden ten zuiden van Santiago, aan de andere kant van het beroemde Clos Apalta in Colchagua Valley. De Cachapoal Valley ontleent zijn naam aan de Rio Cachapoal, die van de Andes naar zee stroomt. In dit gedeelte van de vallei wordt van origine weinig wijnbouw bedreven en Viña Vik probeert dan ook een eigen DO Millahue van de grond te krijgen. Door het heuvelachtige landschap, de verschillende exposities van de wijngaarden en verschillende grondsoorten is wijnbouw van hoge kwaliteit hier mogelijk. ’s Nachts koelt het hier voldoende af en er is voldoende warmte en zon om rassen als carmenère en cabernet sauvignon optimaal rijp te krijgen. Men werkt met het druppelirrigatiesysteem via rubberslangen, water wordt uit het eigen voorraadbassin en via oppompen verkregen.
Serveren bij: Stevig gebraden, gegrild rood vlees en wildgerechten met volle sauzen en gebruik van winterse specerijen en kruiden.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Overige informatie: De naam Milla Cala is een combinatie van Millahue Valley en het Spaanse ‘Cala’ wat synoniem is aan de Noorse naam Vik. De Milla Cala is de derde wijn van Viña Vik.
Producent website: www.vik.cl
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.