CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Sauvignon Blanc 'Crucero', Curicó Valley

Classificatie: DO Valle de Curicó
Kleur: Lichte witte wijn
Land: Chili
Streek: Curicó Valley
Producent: Viña Siegel Family Wines, Palmilla
Druivenrassen: sauvignon blanc
Karakter: Bleek tot licht geel van kleur, fonkelend. In de geur veel stuivend aroma van citrus, tomatenblad, licht grapefruit en sappige grassigheid. Gebalanceerde smaak met frisse zuren, plezierige balans tussen het exotische fruit en tonen van citrus.
Wijnbereiding: Druiven zijn afkomstig van wijngaarden in de Curicó Valley, ten zuiden van Colchagua Valley. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd en vindt vergisting op lage temperatuur 14 -15°C plaats. Geen malolactische gisting en na klaring en koude stabilisatie volgt een lichte filtering voor de botteling.
Producent gegevens: Begin vorige eeuw kwam Alberto Siegel als Duits immigrant naar Santiago. Zijn zoon Alberto studeerde landbouwkunde en kwam in de wijnbouw terecht. Diens zoon, alweer Alberto, richtte 30 jaar geleden Viña Siegel op, dat al snel uitgroeide tot een bedrijf met 700 ha aan wijngaarden. Deze liggen in de Valle de Colchagua, van Los Lingues bij San Fernando tegen de Andes tot 50 km naar het westen, de San Alberto de Peralillo wijngaard, waar de invloed van de oceaan merkbaar is. Het Colchagua Valley gebied kent een grote variatie aan bodemtypen en klimaten. Tevens bezit men wijngaarden in het koele Curicó en Valle de Leyda. Wijnmaakster is Fabiola Calderón en de Fransman Didier Debono is consulterend oenoloog. De filosofie van Fabiola is het optimaal tonen van het karakter van de druif, gekoppeld aan drinkbaarheid en expressie van het terroir. Het wijnbedrijf is gevestigd op San Elías Estate en in 2012 met de modernste technologie gerenoveerd. De wijnen hebben voldoende vulling, fruit en zijn niet te geconcentreerd. De vatenkelder bestaat uit Frans en Amerikaans eiken. Siegel is een zeer actief bedrijf en aangemerkt als 'sustainable', duurzaam dus, waarin richtlijnen voor wijn en wijnbouw, maar ook sociale en economische doelen zijn vastgelegd. De bodem wordt organisch bemest, men gebruikt geen pesticiden. Zie www.sustentavid.org.
Gebied gegevens: Curicó Valley, gelegen in de centrale VII-regio van Chili, heeft zich ontwikkeld tot één van de betere regio’s voor het telen van wijnen op entry level niveau. Curicó ligt ten zuiden van Colchagua Valley waar de familie Siegel de wijn maakt. Het gebied ligt een ruim 200 km ten zuiden van Santiago. De bodems bestaan voornamelijk uit alluviale gronden, het klimaat is gematigd. Bij Viña Siegel worden alle wijngaarden geïrrigeerd met het druppelirrigatiesysteem via rubberslangen.
Serveren bij: Salades, lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren.
Serveertemperatuur: 6 à 8ºC
Overige informatie: De Crucero Collection ontleent zijn naam aan een van de 7 wijngaarden die de familie Siegel bezit: de 60 ha grote Viñedo El Crucero. De opbrengst is 90 à 100 hl/ha.
Producent website: www.siegelwines.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.