CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

Carmenère Single Vineyard 'Los Linques'

Classificatie: DO Valle de Colchagua
Kleur: Volle rode wijn
Land: Chili
Streek: Colchagua Valley
Producent: Viña Siegel Family Wines, Palmilla
Druivenrassen: carmenère
Karakter: Donker paarsrood van kleur. Intens, krachtig, veel donker fruit in de neus. Rijpe bramen, iets zwarte peper, vijgen, paprika en een kruidige toon, kenmerkend voor carmenère. Ronde, rijpe tannines met een plezierige bite, voldoende sap en een aangename finale.
Wijnbereiding: Druiven zijn afkomstig van single wijngaard 'Los Linques' in de Colchagua Valley. Na de handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd en vindt 5 dagen inweking op lage temperatuur plaats. Aansluitend ongeveer een week vergisting op 27°-29°C. Na een malolactische gisting, rijpt de wijn vervolgens 8 maanden op Frans eiken. Na klaring vindt, indien nodig een koude behandeling plaats en wordt de wijn gebotteld.
Producent gegevens: Begin vorige eeuw kwam Alberto Siegel als Duits immigrant naar Santiago. Zijn zoon Alberto studeerde landbouwkunde en kwam in de wijnbouw terecht. Diens zoon, alweer Alberto, richtte 30 jaar geleden Viña Siegel op, dat al snel uitgroeide tot een bedrijf met 700 ha aan wijngaarden. Deze liggen in de Valle de Colchagua, van Los Lingues bij San Fernando tegen de Andes tot 50 km naar het westen, de San Alberto de Peralillo wijngaard, waar de invloed van de oceaan merkbaar is. Het Colchagua Valley gebied kent een grote variatie aan bodemtypen en klimaten. Tevens bezit men wijngaarden in het koele Curicó en Valle de Leyda. Wijnmaakster is Fabiola Calderón en de Fransman Didier Debono is consulterend oenoloog. De filosofie van Fabiola is het optimaal tonen van het karakter van de druif, gekoppeld aan drinkbaarheid en expressie van het terroir. Het wijnbedrijf is gevestigd op San Elías Estate en in 2012 met de modernste technologie gerenoveerd. De wijnen hebben voldoende vulling, fruit en zijn niet te geconcentreerd. De vatenkelder bestaat uit Frans en Amerikaans eiken. Siegel is een zeer actief bedrijf en aangemerkt als 'sustainable', duurzaam dus, waarin richtlijnen voor wijn en wijnbouw, maar ook sociale en economische doelen zijn vastgelegd. De bodem wordt organisch bemest, men gebruikt geen pesticiden. Zie www.sustentavid.org.
Gebied gegevens: Colchagua Valley, gelegen in de centrale VI-regio van Chili, heeft zich ontwikkeld tot een van de beste regio’s voor het telen van blauwe druivenrassen. In de koelere en hogere gebieden (rond de 450 m richting de Andes) en de gebieden richting de oceaan (rond de 50 tot 100 m) worden ook steeds meer verteerbare rode en betere witte wijnen gemaakt. Centraal Colchagua Valley (300-400 m hoogte) is relatief vlak en kent alleen flinke heuvels in het oosten tegen de Andes, in het noorden als scheiding met Cachapoal en in het westen als barrière voor het kustgedeelte. Het gebied ligt een kleine 200 km ten zuiden van Santiago. De bodems bestaan uit alluviale gronden en arme bodems met vulkanisch sediment. Bij Viña Siegel worden alle wijngaarden geïrrigeerd met het druppelirrigatiesysteem via rubberslangen.
Serveren bij: Geroosterd, gebraden rood vlees en wildgerechten, stoofschotels zoals bijv. hazenpeper, harde kazen en blauwschimmel.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Overige informatie: 'Los Linques' is de naam van de wijngaard. Sinds 2018 heeft Los Lingues een eigen DO.
Producent website: www.siegelwines.com
De hier beschreven wijn bevat sulfiet.
Deze wijnomschrijving is verzorgd door Wijnimport J. Bart / www.wijnimportbart.nl

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.