CONTACT

FORT BENOORDEN PURMEREND

Kwadijkerweg 8
1461 DW Zuidoostbeemster
telefoon: 0299-689111
e-mail: verkoop.beemster@wijnimportbart.nl
 

FOOD CENTER AMSTERDAM

Jan van Galenstraat 4
Lokatie: Centr. Groothandelsmarkt 143
1051 LJ Amsterdam
telefoon: 020 - 449 60 60
e-mail: verkoop.amsterdam@wijnimportbart.nl

 

Volg ons op:

      

 

DE WINNAARS VAN DE GRAMONA AMUSE WEDSTRIJD ZIJN BEKEND!

Maandag 12 oktober 2020 werd in het Landhuis van Wolfslaar te Breda de finale van de 5de editie van de Gramona Amuse Wedstrijd gehouden.

De Gramona Amuse Wedstrijd is een van de grootste wijn-spijs wedstrijden voor alle restaurants in Nederland, van elk niveau of keuken, met elk jaar rond de 50 deelnemers.

Omdat het dit jaar een jubileum editie was, was de opdracht een amuse te creëren passend bij de 2012 Gramona III Lustros Brut Nature, één van de top mousserende wijnen van Gramona.

11 restaurants streden om de 1e, 2e en 3e plek. 10 finalisten zijn uit 48 inzendingen gekozen door de jury. De 11 finale plaats werd gewonnen door Restaurant Poterne door het halen van de meeste stemmen van het publiek via de website https://gramonaamuse.nl/ . In totaal hebben 2.198 personen een stem uitgebracht op een amuse.

 

De winnaars zijn:

WINNAAR:   New York Basement, Rotterdam

Amuse: Krokante rouleau van langoustine met finger lime parels, yuzu, schuim van groene curry en sambai vinaigrette.

 

2e Prijs         De Provenier, Schiedam

Amuse: Gebakken tarbotfilet gecombineerd met langzaam gegaarde Kalfswang, shiitakes, gebrande hazelnoot, cappuccino van bospaddenstoelen, licht geraspte kumquat en Baerii kaviaar.

 

3e Prijs         Kook Atelier Op Oost, Oosterend (Texel)

Amuse: Ceviche van oester, à la minute gegaard in tiger milk, komkommer en bleekselderij. Oesterschuim met gember en gepofte quinoa.

En dank aan alle finalisten voor hun enorme inzet
  1. De Koetsier
  2. Gastrobar6
  3. le VIN ‘x
  4. Mainport Hotel
  5. Vineum
  6. NY Basement
  7. De Provenier
  8. ‘t Klooster
  9. Poterne restaurant
  10. Le Sommet
  11. Kook Atelier op Oost

Tijdens de finale werden alle richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Zo werden alle amuses en wijnen geserveerd aan de jury door één persoon die tevens een mondkapje droeg. De jury zat op meer dan 1,5 meter van elkaar waarbij ertussen plexiglas schotten geplaatst waren.

Door de maatregelen heeft de jury de winnaars bekend moeten maken via ZOOM. De video van de bekendmaking van de winnaars kunt u bekijken in de onderstaande video. 

De jury van de 5e editie van de Gramona Amuse Wedstrijd bestond uit:

  • Jan van Lissum – directeur The Wine & Food Association/Proefschrift, tevens juryvoorzitter
  • Noël Vanwittenbergh – SVH Wijnmeester, sommelier restaurant Ciel Bleu**, Sommelier Award 2019 (Michelin) & Sommelier van het Jaar 2014 (Gault&Millau)
  • Adrian Zarzo – Chef & eigenaar Restaurant Zarzo*, Eindhoven
  • Koen van der Plas - Sommelier Award 2020 (Michelin) & Sommelier van het Jaar 2019 (Gault&Millau)

Onder alle inzendingen van de 2020 Gramona Amuse Wedstrijd werden er tevens twee fotosessies met de foodfotograaf Christian Fielden t.w.v. € 600,- verloot.

De winnaars hiervan zij Restaurant de Oude Sluis uit Wemeldinge en Restaurant/Café In de Waag uit Amsterdam.

 

Wijnbeschrijvingen

 

Via deze pagina zijn onze uitgebreide wijnbeschrijvingen te lezen, uit te printen en te versturen per e-mail.

 

 

Amuse Wedstrijd 2020

 

De finale van de Gramona Amuse Wedstrijd 2020 was op 12 oktober. Klik op de button voor meer informatie.

QVSELECT

 

QVSelect levert een selectie van beroemde producenten aan de serieuze particuliere wijnliefhebber.

Relatiegeschenken

 

Onze andere specialisatie:
Exclusieve eindejaarsgeschenken voor uw relaties en team.

QV Select


QVSelect is onze webwinkel voor de particuliere wijnliefhebber die ook thuis van onze wijnen wil genieten.

Ambassadeurs

 

26 restaurants en hotels door heel Nederland zijn een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.