VIERING 60 JAAR WIJNIMPORT J. BART

Unieke evenementen in 2024

In 2024 viert Wijnimport J. Bart zijn 60ste verjaardag. 

Om dit samen moet onze relaties te vieren organiseren wij proeverijen door het hele land samen met meer dan 50 producenten.

De grote viering wordt gehouden op ons Fort Benoorden Purmerend.

Zondag 2 juni voor zakelijke- en horecarelaties
Maandag 3 juni voor horecarelaties


Aanmelden en meer informatie over deze viering kan door op de afbeelding te klikken.

California LIVE!

Maandag 18 maart

Als onderdeel van 60 jaar Wijnimport J. Bart organiseren wij een bijzondere proeverij met de Californische wijnen van Shafer Vineyards en Seghesio Family Vineyards.

Doug Shafer kan er helaas niet persoonlijk bij zijn. Daarom hebben wij een video opgenomen waarin Doug per wijn een prachtig verhaal verteld. Dit wordt getoond op een groot scherm tijdens het proeven van meerdere jaargangen. Dit zal begeleid worden door onze Californië specialist Ibert van der Waal MV.

Abigail Smyth, Export Director van Seghesio, zal wel aanwezig zijn om het indrukwekkende verhaal van Seghesio te vertellen en de wijnen toe te lichten.

2024 gramona amuse wedstrijd

inschrijving opent 1 mei 2024

Dit jaar organiseren wij weer de Gramona Amuse Wedstrijd.

De wijn waarbij de ultieme amuse bij gekookt moet worden is deze keer de Gramona 'Innoble' C319 Les Tres Serres Corpinnat Brut Nature. 100% Xarel⋅lo, 45 maanden op de lie en geen dosage.

Tevens zullen restaurants in Zwitserland en Finland ook deze competitie organiseren met dezelfde wijn en thema. 

De eerste prijs:

  • Een volledig verzorgde reis naar Barcelona voor 2 personen voor 2 nachten.
  • Diner bij restaurant Disfrutar*** in Barcelona
    (2e plaats in The World's 50 Best Restaurants in 2023 en nummer 1 in Europa)
  • Bezoek aan Gramona met een unieke 'Libary tasting'

De tweede prijs:

  • Bezoek aan Gramona en een overnachting in Barcelona.

De derde prijs:

  • Diner voor 2 personen in een restaurant met een Michelin ster in Nederland met de wijnen van Gramona.

(Bio)dynamisch Penedès

Maandag 6 en dinsdag 7 mei

Bij deze twee proeverijen zal Luca Zito, de wijnmaker van L’Enclòs de Peralba en Andrés Rangel van Gramona o.a. uitleg geven over de wijnen, bio dynamica, natuurlijke gisting en rijping. L’Enclòs de Peralba is een samenwerking van Roc Gramona en zijn neef Leo Gramona. Bij beide bedrijven werken ze biodynamisch en zijn voorlopers in de regio. Het fruit van de wijnen komen van zeer oude wijngaarden met lage opbrengsten. Het proces van het wijn maken is gebaseerd op minimale interventie. Hierbij worden alleen natuurlijke gisten, licht schilcontact, oude grote eiken vaten en betonnen eieren gebruikt. De productie per wijn ligt rond de 2.500 flessen per jaar. Hun Els Presseguers Gelida Xarel.lo is verkozen tot Witte Wijn van het Jaar 2023 door Perswijn. Na de proeverij wordt er een lichte lunch geserveerd met bijpassende wijnen.

Maandag 6 mei: De Havixhorst, De Schiphorst (Drente)

Dinsdag 7 mei: Restaurant Amarone*, Rotterdam (Zuid-Holland)

Aanvang 11.00 uur. Einde 14.00 uur.

 

naturalmente italiano

Maandag 23 en dinsdag 24 september

De producenten Tenuta Mara, Tenuta Fornace en Querciabella werken allen biodynamisch in de wijngaard, gebruiken alleen natuurlijke gisten en de wijnen worden niet geklaard of gefilterd. En hier houdt de vergelijking wel op.

Tenuta Fornaca maakt al natuur- en oranjewijnen in de heuvels van de Oltrepò Pavese in Lombardije sinds 1823. Tevens bezitten ze een aantal biologische boerderijen. Het zijn dus echte boeren met een no-nonsence mantaliteit en praktijk.

Tenuta Mara is eigendom van de rijke familie Emendatori die in 2007 11 hectare met alleen sangiovese heeft laten aanplanten in Emilia-Romagna. Het gehele landgoed wordt op biodynamische wijze bewerkt in een perfect ecosysteem ondersteund door 550 vogelnestkasten, 70 vleermuiskasten, etc. 

Querciabella produceert als sinds 1980 biologische wijnen. In 2000 introduceerde ze een 100% plantaardige benadering van biodynamica die het gebruik van dierlijke producten in de wijngaarden en kelders verbiedt. Hiermee was Querciabella opnieuw een vernieuwer in de sector en een inspiratie voor de regio.

Wat ze alle drie ook doen is prachtige, elegante en boeiende wijnen maken waar veel over te vertellen en leren valt.

Binnenkort zijn de locaties bekend en kunnen horecarelaties zich voor deze proeverij aanmelden via deze pagina. 

Horecabeurzen 2024

waar wij aanwezig zullen zijn

Ook dit jaar zijn we weer te vinden op de diverse horecabeurzen. Horecarelaties zijn van harte welkom om onze stand te bezoeken. 

Op de Folie Culinair zal Champagne Barons de Rothschild ook aanwezig zijn om met horecarelaties op onze stand te kunnen proosten met champagne op de dag dat de Michelin awards worden gepresenteerd.

We zijn ook aanwezig met een ruime selectie aan Duitse wijnen op Riesling, Pinot & Co op maandag 24 juni te Utrecht.

 

TARTUFO!

maandag 4 en dinsdag 5 november

In november organiseren wij twee proeverijen met het thema truffel. Hierbij gaan we op zoek naar de ultieme wijn bij gerechten waarin truffels zijn verwerkt.

Natuurlijk moeten we hierbij ook een Barolo producent uitnodigen die opgegroeid is met truffel. Daarom zal Podere Ruggeri Corsini de strijd aangaan met hun nebbiolo's uit Monforte d'Alba met wijnen uit o.a. Oostenrijk van Weingut Pitnauer, die ook aanwezig is om zijn beroemde zweigelts toe te lichten.

Binnenkort zijn de locaties bekend en kunnen horecarelaties zich voor deze proeverij aanmelden via deze pagina. 

(Eco)lógica Valencia

Maandag 18 en dinsdag 19 november

Een bijzondere proeverij met twee echte terroir-freaken en uitgesproken karakters: Pepe Mendoza en Toni Sarrión van Bodegas Mustiguillo. 
Pepe kijkt heel anders tegen de regio Valencia en zijn klimaat aan. En dat is te proeven in zijn wijnen. Voor de regio laag alcohol %, veel frisheid en aromaten die je meer verwacht in een koeler gebied. Pepe Mendoza is in 2024 uitgeroepen tot de 'Meest Duurzame Producent' en zijn Pureza Moscatel de la Marina de 'Meest innovatieve wijn van het jaar' van Spanje.
Toni Sarrión is een echte pionier als het om de twee lokale druivenrassen helden gaat, bobal en merseguera. Door hem zijn deze twee naar een hoger platform gestegen, waardoor bijvoorbeeld zijn wijngaarden een eigen appellatie hebben gekregen voor zijn rode wijnen, de DOP El Terrerazo. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd.
Binnenkort zijn de twee locaties bekend en kunnen horecarelaties zich voor deze proeverij aanmelden via deze pagina.