Een verrassende, licht rode dessertwijn. Mooie lichte muscaattoon, gekonfijt fruit, wat kaneel en rozijnen zijn terug te vinden in geur en smaak. Een wijn met 150 gram/liter restsuiker en een frisse levendige zuurgraad.
Wijnbereiding
De druiven komen uit het gebied Nuy uit de wijngaarden Vrede en HR du Plessis, bekend om zijn goede kwaliteit druiven voor zoete wijnen en worden vroeg in de koele ochtend geoogst. Na de kneuzing weken de schillen gedurende 48 uur met 5 remontages per dag voor een optimale kleur- en fruitextractie. Als de most gaat vergisten wordt de vrije afloop opgevangen en versterkt met wijnalcohol tot 17,5 %. Vervolgens blijft de red Muscadel nog 5 tot 6 maanden op zijn droesem voor extra smaak en integratie van de wijnalcohol.
Serveren bij
Bij de afsluiting van een diner, bij desserts met chocolade, ijs, noten en bosvruchten. Maar ook bij eenden- of ganzenlever met gedroogde vijgen. In de zomer als dorstlesser in hoog glas met sodawater met verse gember, blaadje munt, schijfje citroen of in cocktail glas met geschaafd ijs en plakjes aardbei. In Zuid-Afrika ook als aperitief bekend.
Serveertemperatuur
16 à 18ºC
Overige informatie
Red muscadel wordt op zijn Afrikaans ook vaak rooi muscadel genoemd.