De Savoie (bijna 2.000 ha) is een klein wijngebied in het oosten van Frankrijk. Het gebied ligt ten zuiden van de Jura, in het noordelijke deel tegen het Meer van Genève aan en ook het gebied Bugey (werd vroeger tot de Bourgogne gerekend) wordt hiertoe gerekend. Naast de grootste appellatie Vin de Savoie met zijn sub-appellaties als Crépy, Ripaille, Apremont, Chignin etc bestaat er ook Crémant de Savoie en Seyssel. Bodems bestaan voornamelijk uit kiezelbodems en soms mergel of schistbodems. Het klimaat is continentaal met koude winters en gemiddelde tot warme zomers. Wijngaarden zijn klein, beplant met lokale rassen als jacquère, roussette (altesse), bergeron (roussanne), chasselas (fendant in Zwitserland) in wit en gamay, mondeuse en wat pinot noir in rood. 70% van de productie is wit. Roussette de Savoie is een appellatie uitsluitend voor stille witte wijnen en de wijngaarden liggen vooral in de omgeving van het Lac du Bourget en langs de Rhône.