w

Aldea Verdejo (alcoholvrij)

Aanbieding
750 ml
Dit product is alleen te bestellen in veelvoud van 6.

Wijnomschrijving

Wijnomschrijving
Artikelnummer 61055-0000
Producent Producto de Aldea
Soort Wijn Alcoholvrije witte wijn
Druivenras(sen) verdejo
Land Spanje
Karakter Wijn gemaakt van 100% verdejo, bleekgeel van kleur met in de neus aromatische geuren van fris fruit zoals appel, kiwi, passiefruit, “druivig”, sappig en een klein restzoetje.
Wijnbereiding De druiven ondergaan net als in de normale wijnbereiding een alcoholische vergisting in het land van herkomst. De spinning cone techniek is een alcohol verwijder systeem met draaiende kegelvormige kolommen, dat gebruik maakt van een two-stage methode voor het scheiden van vluchtige aroma's- en essences en alcohol. De draaiende kegelvormige kolommen worden gebruikt in een vorm van vacuümdestillatie bij lage temperatuur om de alcohol voorzichtig uit de wijn te extraheren. Hierdoor wordt het effect op de smaak van de wijn behouden.
Gebied gegevens -
Gegevens producent Op een landgoed van 150 ha maakt de familie Venturini Baldini al Lambrusco’s sinds 1976. Slechts 25 ha hiervan is beplant met wijnstokken waarvan jaarlijks een bescheiden 100.000 flessen worden gemaakt. Al ruim 20 jaar wordt er hier biologisch gewerkt en hierdoor sluiten de wijngaarden dan ook naadloos aan op het Roncolo National Park, een thuishaven voor talloze reeën, dassen, vossen en veel meer. De wijngaarden liggen op een hoogte van 170 tot 370 meter met een variëteit van diverse Lambrusco soorten maar ook chardonnay, pinot noir etc. en geeft wijnen met veel finesse en intensiteit. Sinds enkele jaren heeft de familie het domein verkocht en de vinificatie staat nu onder de bezielende leiding van topwijnmaker Carlo Ferrini. Venturini Baldini is ook een gewaardeerde producent van Aceto Balsamico en een bezoek aan de Acetaio (zolder waar de Aceto’s rijpen) is een reis terug in de tijd.
Serveren bij Als alcoholvrij aperitief en als alternatieve begeleiding bij het eten, houd wel rekening met iets restzoet in combinaties met gerechten.
Serveertemperatuur 6 à 8ºC
Allergeen eiwit, sulfieten
Producent website productodealdea.com