Het Château bestaat al sinds 1680 toen Jean-Baptiste Braneyre een deel van het in geldnood verkerende Château Beychevelle kocht. Marie Braneyre trouwde Pierre de Luc. Zo is de naam Duluc erbij gekomen alhoewel het tot 1875 duurde voordat dit ook in de naam op het etiket vermeld werd. In 1855 werd de wijn geklasseerd als Grand Cru Classé. Zestig hectare wijngaard met zicht op de Gironde, de bodem bestaat uit stenen met zand op een onderlaag van klei, de stokken zijn gemiddeld 35 jaar oud met een dichtheid van 6.700 en 10.000 stokken per ha. De stenen worden ook wel ‘graves’ genoemd. Patrick Maroteaux is sinds 1988 de eigenaar. François Xavier Maroteaux heeft zijn vader opgevolgd na de dood van Patrick in 2017. Er wordt ook een tweede wijn gemaakt van jonge aanplant, genaamd Duluc de Branaire-Ducru, waar druiven van stokken jonger dan 15 jaar voor gebruikt worden. Verder een derde wijn Haut-Médoc de Branaire Ducru. Manager Jean-Dominique Videau en zijn team werken uiterst nauwgezet, elk detail van wijngaard tot botteling wordt bestudeerd om waar nog mogelijk, aanpassingen te doen die de kwaliteit van de wijn kunnen verbeteren.