Het in Victoriaans stijl gebouwde Château Cantenac-Brown dateert uit de 18e eeuw en verkreeg in 1855 de status van 3e Grand Cru Classé du Médoc. De wijngaarden liggen bij het gehucht Cantenac in de gemeente Margaux, de naam ontstond toen de Schot J.L. Brown in 1826 de bezitting kocht. In de jaren 90 van de vorige eeuw kwam het wijngoed in handen van een Franse verzekeringsmaatschappij, de huidige eigenaar sinds 2006 is een Brit van Syrische afkomst, de francofiel Simon Halabi. Het bedrijf omvat 48 ha wijngaard. Per ha staan 8.500 tot 10.000 wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De bodem bevat veel grind, dat voor een goede afwatering zorgt. In de wijngaarden wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt, men is gecertificeerd. Wijnmaker José Sanfins werkt al geruime tijd op het kasteel. Men produceert drie wijnen, Château Cantenac-Brown en sinds 2001 een tweede wijn genaamd Brio de Cantenac Brown. Ook wordt er sinds 2011 een witte wijn gemaakt genaamd Alto de Cantenac Brown. Het rendement per hectare is 45 hl. De gemiddelde jaarproductie van de Brio is 90.000 flessen.