Didier Dagueneau, legendarisch wijnmaker, kwam in het najaar van 2008 tragisch om het leven door een vliegtuig ongeluk. Deze excentrieke wijnmaker wist als geen ander in de Loire de specifieke kenmerken de sauvignondruif te vertalen in een wijn, waarin naast de zuiverheid en het concentraat van de sauvignon, het 'terroir' weerspiegeld werd. Na zijn plotselinge dood besloten zijn kinderen, Louis-Benjamin en Charlotte, de traditie van hun vader voort te zetten. Charlotte doet de verkoop, Louis Benjamin heeft jarenlange ervaring in het wijn maken, als rechterhand van zijn vader. Hij kent de mogelijkheden van de sauvignondruif en de wijngaard, waarin per hectare relatief veel druivenstokken staan geplant. Sinds 1995 wordt continu onderzoek gedaan in de wijngaarden naar de beste klonen. Er wordt met de hand geoogst, per stok slechts enkele trossen, waardoor een wijn met veel concentratie ontstaat, die moeiteloos 5 à 10 jaar kan rijpen. De 11,5 ha wijngaard wordt sinds 1985 op organische wijze beheerd. In 2002 kocht Didier aan de voet van de Pyreneeën in Jurançon samen met zijn vriend Guy Pautrat enkele hectares wijngaard beplant met de petit manseng druif. De wijngaard ‘De Tuinen van Babylon’ ligt als een natuurlijk amfitheater in het heuvelachtige landschap. Naast adembenemende zoete wijnen wordt er ook een memorabele witte wijn gemaakt, Jurançon sec.