Didier Dagueneau, legendarisch wijnmaker, kwam in het najaar van 2008 tragisch om het leven door een vliegtuigongeluk. Deze excentrieke wijnmaker wist als geen ander in de Loire de specifieke kenmerken de sauvignondruif te vertalen in een wijn, waarin naast de zuiverheid en het concentraat van de sauvignon, het 'terroir' weerspiegeld werd. Na zijn plotselinge dood besloten zijn kinderen, Louis-Benjamin en Charlotte, de traditie van hun vader voort te zetten. Op dit moment leidt Louis-Benjamin, met jarenlange ervaring in het wijn maken als rechterhand van zijn vader, alleen het bedrijf. Hij kent de mogelijkheden van de sauvignondruif en de wijngaard, waarin per hectare relatief veel druivenstokken staan geplant. Sinds 1995 al wordt continu onderzoek gedaan in de wijngaarden naar de beste klonen. Er wordt met de hand geoogst, per stok slechts enkele trossen, waardoor een wijn met veel concentratie ontstaat, die moeiteloos 5 à 10 jaar kan rijpen. De 12,3 ha wijngaard wordt sinds 1985 op organische wijze beheerd. Er is een tijd geweest dat de proefcommissie voor het agrément van de appellation Dagueneau’s wijnen afkeurde wegens vermeend gebrek aan ‘typiciteit’. Dat kun je je vandaag de dag nog moeilijk voorstellen. Deze wijnen zijn nu juist dé referentie voor Sauvignon van de Loire en de rest van de wereld. Toch heeft Louis-Benjamin in 2017 besloten de Pouilly-Fumé wijnen als Vin (de France) (tafelwijn) op de markt te brengen. Een besluit dat zijn vader Didier ook zo maar genomen zou kunnen hebben. Tevens heeft Benjamin, vanwege de klimaatverandering, petit meslier (een oud ras dat hier vroeger stond en in de Champagne ook beperkt aangeplant is) tussen de sauvignon aangeplant om zo de sauvignons voldoende fris en karakteristiek te houden.