De familie Paquereau beheert het landgoed Domaine de l’Epinay al sinds het begin van de 20e eeuw. Het domein (55 ha) richtte zich destijds op gemengde landbouw en veeteelt. Nadat Albert en zijn vrouw Odile in 1973 op het landgoed kwamen, ging het landgoed geleidelijk over op de teelt van wijnranken. Begin jaren 80 werd dit de enige activiteit. Omdat ze al sinds hun vroege jeugd bij het landgoed betrokken waren, was het heel logisch dat hun kinderen Cyrille en Sylvain het in respectievelijk 2000 en 2006 overnamen. Deze periode werd gekenmerkt door een grote diversificatie van de druivenrassen (oa naast melon de Bourgogne ook chardonnay, sauvignon gris, muscat à petits grains en pinot gris in wit en pinot noir, gamay, merlot, cabernet franc en syrah in blauw) die op het landgoed aanwezig zijn, om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van de klant te kunnen voldoen. In 2015 besloten ze om de ontwikkeling van de directe verkoop een nieuwe impuls te geven door een nieuwe proefkelder in te richten. Overtuigd door de noodzaak om aandacht te besteden aan de ontwikkeling van de wijnstokken voor een kwalitatieve en milieuvriendelijke productie, raakten ze al vroeg betrokken bij Terra Vitis en stapten ze in 2011 vanzelfsprekend over op biologische wijnbouw.