Sinds 2004 produceert Henrique Uva, terzijde gestaan door dochter Sofia, in Trindade vlakbij het plaatsje Beja in Baixo Alentejo (zuidelijk Alentejo) wijn op een familiebedrijf van 1.400 ha groot met veel bos en twee grote meren. Van 140 ha wijngaard maakt oenoloog Pedro Hipólito goede witte, rosé en rode wijnen van verschillende druivenrassen. 60 ha hiervan is ruim 30 jaar geleden aangeplant, 40 ha zo’n 25 jaar geleden en de overige 40 ha deze eeuw. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk beplant met typisch traditionele Portugese druivenrassen als trincadeira, castelão, alfrocheiro, en aragonez. In de jongere wijngaarden staan syrah, cabernet sauvignon, touriga nacional en merlot. Witte rassen zijn antão vaz en recent aangeplant zijn arinto, verdelho, semillon, alvarinho en viognier. De druiven worden zowel met de hand als de machine geplukt. Ruim 65% wordt geëxporteerd. Naast druiven heeft Henrique Uva ook inkomsten uit o.a. olijfbomen (300 ha), granen, sinaasappels en kurkeiken.