Richard Ward (overleden in 2017) en David Graves startten Saintsbury Winery in 1981. Deze destijds mid-dertigers waren niet tevreden met de tot dan toe geleverde kwaliteiten uit het pas ontdekte Carnerosdistrict. Geld werd geleend voor de bouw van een moderne winery en druiven werden gekocht bij de beste telers, destijds uitsluitend uit Carneros. De Sangiacomo familie zijn al ruim 100 jaar druiventelers in Sonoma en Carneros, Ira en Shirley Lee leveren druiven van de Lee wijngaard, er zijn contracten voor de Dahut, Wentzel, Toyon Farm en Stanly Ranch. Saintsbury heeft tegenwoordig ook contracten met druiventelers in Anderson Valley, Green Valley en Sonoma Coast. Hun eigen wijngaarden heten Home Ranch (5 ha, geplant in 1986) en Brown Ranch (in 1992 aangeplant). Tim Colla is sinds 2015 de wijnmaker. In Carneros vindt men hoofdzakelijk geleide snoei. Een opmerkelijke snoeiwijze die o.a. in het Carneros gebied gebruikt wordt is de quadrilateral methode, waarbij de wijnstok 4 'armen' heeft die langs draden geleid Carneros staat bekend om zijn koele, zuivere chardonnay en pinot noir wijnen. De naam Saintsbury is ontleend aan George Saintsbury (1845-1933), Engels historicus en wijnliefhebber en beroemd om zijn boek uit 1920 'Notes on a Cellar Book'. De wijnen van Saintsbury worden door de huidige wijnschrijvers als toonaangevend beschouwd voor de moderne wijnen uit Californië.