Eikenhof behoort bij Taaibosch Wine Estate en is eigendom van de 5e generatie Oddo-familie. Samen met manager Willie Joubert, technisch directeur Schalk-Willem Joubert (ex Rupert & Rothschild) en de jonge wijnmaker Petri Venter worden hier prachtige wijnen gemaakt die typisch zijn voor Polkadraai Hills (een ward) in Stellenbosch. Eikenhof is het centrum van vier eigendommen waarvan het huidige domein uit ontstaan is. Tussen de False Bay en Eikenhof liggen glooiende Helderberg heuvels die de koele invloed van de oceaan bij False Bay en soms ook Table Bay (Tafelbaai) niet belemmeren. Eikenhof ligt tussen 220 en 280 m hoogte met vooral wijngaarden op het zuid en zuidwesten (koelere exposities). De wijn wordt bij het aangrenzende Taaibosch gemaakt. Taaibosch is bekend om zijn Crescendo-wijn die al sinds 1990 hier gemaakt werd. Toen de familie Oddo het bedrijf kocht hebben ze de naam veranderd in Taaibosch maar de naam Crescendo is in ere gebleven. Wijngaarden worden zo veel mogelijk biologisch behandeld en het bedrijf heeft de originele Kaapse flora weer teruggebracht. 55% van het oppervlakte bestaat uit natuurlijke Kaapse flora. Minimale interventie tijdens de vinificatie zorgt ervoor dat de wijnen optimaal in balans zijn en goed kunnen ouderen. Bodems bestaan hier uit Tafelberg zandsteen op een granieten onderlaag met verder wat beroemde Malmsbury schalie, voornamelijk bestaand uit kleimineralen (ook wel zachte leisteen genoemd). Wijngaarden van Taaibosch rijken tot 380 m hoogte in zijn net als bij Eikenhof maar 7,5 km verwijderd van False Bay. Eikenhof en Taaibosch prijken op menig wijnkaart van vooraanstaande restaurants in Zuid-Afrika en zal de komende jaren zijn renommee steviger gaan (be)vestigen.