Masonne Mannu (is Sardijns voor ‘gruppo grande’) is een gevestigde naam op Sardinië en behoort al jaren tot de top van het Gallura-gebied (de enige DOCG op Sardinië voor de vermentino druif). In 2018 werd dit familiebedrijf gekocht door de familie Emendatori van het biodynamische wijngoed Tenuta Mara in het zuiden van Emilia-Romagna (op een steenworp van San Marino). De wijngaarden werden rigoreus geherstructureerd en geleidelijk van geleide Cordonsnoei naar Guyotsnoei getransformeerd. Waar dochter Elena tegenwoordig dit bedrijf leidt gaat vader Giordano zich richten op Masone Mannu. Eerste verandering is om de biologische werkwijze verder uit te bouwen naar een volledig biodynamisch bedrijf. Van de 100 hectare die het estate groot is, zijn er ongeveer 40 (waarvan de helft in productie) met wijnstokken beplant. Naast de vermentino voor wit wordt er rood gemaakt van de lokale cannonau, carignano en bovale sardo. Merlot en cabernet sauvignon complementeren het aanbod.