w

KlippiesRivier Chardonnay-Chenin Blanc

Aanbieding
2023750 ml
Dit product is alleen te bestellen in veelvoud van 6.

Wijnomschrijving

Wijnomschrijving
Artikelnummer 73340-2023
Producent De Wet Cellar
Classificatie WO Western Cape
Soort Wijn Lichte witte wijn
Druivenras(sen) chenin blanc, chardonnay
Land Zuid-Afrika
Wijnregio Western Cape
Gebied Breede River Valley
Benaming Worchester
Karakter Licht groengeel van kleur. In de geur zijn rijke tonen van tropisch fruit en citrus goed te ruiken. De smaak is fris fruitig met een plezierig rond mondgevoel.
Wijnbereiding De druiven worden vroeg in de koele ochtend machinaal geoogst. Na de kneuzing weken de schillen gedurende 18 uur in het gekoelde druivensap, vervolgens wordt er geperst. Het druivensap wordt dan vergist op 16ºC, dit om de frisheid en het fruit in de wijn te behouden. Vervolgens blijft de chardonnay nog een aantal maanden op zijn droesem voor extra romigheid. De wijn ondergaat geen malolactische vergisting.
Gebied gegevens Worcester (6.360 ha) en Breedekloof (12.941 ha) behoren in volume tot de grootste wijnstreken van Zuid-Afrika, in Breederivier Valley en liggen ten oosten van de stad Paarl. Het gebied levert ruim een vijfde van Zuid-Afrika's totale druivenproductie en is bekend om vooral bulkwijnen. Worcester en Breedekloof zijn een district van de Breederivier Valley Region. Veel van de hier geteelde druiven werden van oudsher voor het maken van kwaliteitsbrandewijn gebruikt. Tegenwoordig worden de druiven steeds vaker gebruikt voor wijnproductie en dan voornamelijk de chenin blanc. Ook worden er steeds meer nobele druivenrassen aangeplant met name chardonnay, naast cabernet sauvignon, merlot en syrah. Er heerst een warm klimaat en het gebied heeft veel vroege ochtendmist. De bodem bestaat uit verschillende bodemsoorten zoals zand, klei en kalk. Aangezien de druiven voor deze wijn uit zowel Worcester als Breedekloof gebruikt worden wordt de wijn geclassificeerd als WO Western Cape.
Gegevens producent De Wet Cellar, opgericht in 1946, is de oudste producent van Worcester. Sinds 1990 is men hier met een grootschalig aanplantingsproject begonnen. In hun moderne wijnkelder wordt jaarlijks 18.000 ton druiven verwerkt, het grootste deel van de wijnproductie wordt in bulk verkocht. De kwaliteit is de laatste jaren sterk gestegen met als resultaat dat men nu ook zelf bottelt. Tertius Jonck is de wijnmaker en verantwoordelijk voor de continuïteit en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Een groeiend aandeel wordt verkocht in regionale bars en restaurants.
Serveren bij Als aperitief, bij lichte visgerechten, schaal en schelpdieren, salades, groentegerechten.
Serveertemperatuur 10 à 12ºC
Overige informatie De wijn is vernoemd naar een riviertje waarvan de bron ligt in het natuurreservaat Simonsberg. Deze berg ziet men opdoemen aan de linkerkant van de weg rijdend van Worcester naar Kaapstad. Klippies is het Afrikaanse woord voor kiezelstenen.
Allergeen sulfieten
Producent website dewetcellar.co.za