z

Le Dropt Moelleux

Aanbieding
2022750 ml

Wijnomschrijving

Wijnomschrijving
Artikelnummer 59040-2022
Producent Terre de Vignerons
Classificatie IGP Atlantique
Soort Wijn Lichte zoete witte wijn
Druivenras(sen) sémillon
Land Frankrijk
Wijnregio Sud-Ouest
Karakter Heldergeel van kleur. De neus doet denken aan gekonfijt fruit van abrikoos, perzik, ook honing, bloemen en citrusvruchten. Zachte, fris zoete aandronk, rijke vulling, goede balans tussen de frisheid en zoete componenten. Lange, plezierige afdronk.
Wijnbereiding Na de late oogst in september/oktober worden de druiven op lage temperatuur vergist, om zodoende het fruit en de frisheid optimaal te bewaren. De vergisting duurt ongeveer 10 dagen en vindt plaats in roestvrij stalen tanks. Er vindt geen malo plaats om de wijn stabiel te houden en zijn frisheid te behouden. Voor de botteling wordt de wijn licht gefilterd.
Gebied gegevens De IGP (Indication Géographique Protégée) Atlantique bestaat sinds 2009 en verving de Vin de Pays de l’Atlantique, die in 2006 in het leven werd geroepen. Het gebied omvat de departementen Charente, Charente-Maritime, Dordogne, Gironde en het westelijk deel van Lot-et-Garonne. Voor de toekenning van de IGP worden de wijnen eerst geanalyseerd en geproefd, de wet schrijft verder voor een maximale opbrengst per hectare van 120 hl. en een minimum alc. percentage van 10,5%. Er zijn tientallen druivenrassen toegestaan, zowel voor wit als rood. Doel is elegante, fruitige wijnen te maken, die binnen 2 of 3 jaar gedronken moeten worden. De Atlantische Oceaan zorgt voor een koel klimaat, de bodems in een dergelijk groot gebied zijn nogal divers. In de praktijk vallen onder deze IGP vaak wijnen uit de Duras- en Bordeaux regio en geeft de IGP de producenten wat minder beperkingen om de wijn op markt te zetten.
Gegevens producent Onder de naam Terre de Vignerons werken sinds 2012 Prodiffu/Cave de Landerrouat/Berticot in de Côtes de Duras en de Cave Union Saint Vincent in het Bordeauxgebied samen. Het zijn 2 productiecentra, die elk de oogsten verwerken van in totaal 15 coöperaties. Ruim 1.500 wijnboeren, die in totaal 15.000 ha wijngaard bezitten, leveren de druiven aan. De jaarlijkse productie schommelt rond de 90 miljoen liter. Doel is het maken van soepel drinkbare wijnen. De wijnen zijn zeer kenmerkend voor de regio en voor wit uitsluitend gemaakt van de sauvignondruif, de semillon en muscadelle en voor rood van de merlot, malbec, cabernet sauvignon en de cabernet franc. Bij dit soort grote bedrijven, waar in een zeer kort tijdsbestek enorme hoeveelheden druiven verwerkt moeten worden, zijn de aller modernste technische middelen voorhanden. In een modern laboratorium worden voortdurend controles uitgevoerd, de kwaliteit van de wijn is meer dan correct.
Serveren bij Prima als lichtzoete huiswijn of bij vleesgerechten zoals carpaccio of pastrami die weinig zuren verdragen, meloen, leverpâté's, Aziatische smaken, milde tot pittige romige kazen.
Serveertemperatuur 8 à 10ºC
Overige informatie Le Dropt is de naam van een 130 km lange rivier in de Dordogne. Vroeger was de naam Le Drot. In de 18e eeuw veranderde de schrijfwijze in Le Dropt. De uitspraak is Le Dro.
Allergeen sulfieten
Producent website terredevignerons.com
 

Andere wijnen van deze producent

Terre de Vignerons